Pride is overrated

Varför ses stolthet som något positivt? Jag vill vara ödmjuk men det går inte. När någon sträcker ut en hand tar jag den inte. Jag klipper av den.

Svälj din stolthet säger de, ibland vill jag spotta ut den istället.


nation of discrimination

Det gick en dokumentärserie på tv om reandefolket i England. Om hur deras kultur ser ut och även om hur de blir diskriminerade. När de skall gifta sig är det ett stort hemlighetsmakeri runt bröllopet eftersom ingen vill hyra ut lokal till dem. De är ovilliga att berätta ens för klänningmakarna om vilken dag bröllopet skall vara. Helt enkelt för att om lokaluthyrarna får veta att de är resandefolk finns det en stor risk att de vägrar låta brudparet hyra deras lokal.
 
 
"Herregud, vad sjukt", tänkte jag.
 
Och sedan kände jag att vad skönt att man bor i ett land där man ändå inte bahndlar folk så. Visst vi har problem med diskriminering och rasism, men int epå den nivån... TÄNKTE JAG DÅ
 
 
Men kaffet blev satt i vrångstrupen i morse när jag hörde på radio om hur de rapporterade om att Romer förvägras hyra bilar här i Svenska Sverige. Fy fan, idag håller jag inte mittt svenska huvud särskilt högt.
 
 
 

RSS 2.0