daddy daddy daddy

När det skall sys nya kläder till aktiviteterna på min pappas jobb är det kvinnorna som gör jobbet.
De köper tyg och material. De diskuterar och kommer fram till hur mönstret skall se ut. De trocklar. De plockar fram symaskinen. Slutligen syr även kvinnorna allt alldeles själva.


MEN min pappa står fast vid att det inte finns några könsroller på hans jobb. "Alla gör vad de själva vill". Han menar att det är självklart att han inte skall sy eftersom han inte kan. Han menar även att det inte är en arbetsuppgift att sy kläder utan något som dessa kvinnor frivilligt skulle ha tagit på sig. Fast det måste ju göras, dessa kvinnor gör det på arbetstid och de får betalt för det. Att sedan inte männen kan sy gör ju automatiskt att det blir just kvinnornas arbetsuppgift att få det gjort.


Men är det inte så att en del av den manliga könsrollen innebär att man inte skall kunna sy och att en del av den kvinnliga är att man skall kunna. Tror min annars så kloka fader att man lämnar könsrolleena hemma när man går till jobbet. Patriarkatet finns överallt, även på hans jobb. Jag tycker att det skulle vara bra om männen lärde sig att sy så att arbetsplatsen blir mer jämställd.


Jag tycker att det skulle vara bra om varje arbetsplats hade en person anställd för att se till att sådana här strukturer inte uppmuntras.

Kom ihåg att ojämlikhet skadar, dig själv, din omgivning och landet du bor i.


P.S.

"Min pappa är inte en mansgris, ibland blir vi alla hemmablinda."

Kommentarer
Postat av: Yrsa

Haha spännande :P Jag är skitkass på att sy. Om jag behöver sy fast en knapp på min kavaj så får Daniel göra det för att det ska sitta fast för att han är bättre på det än jag. Jag är inte den typiska kvinnan. Jag vägrar.

2012-07-19 @ 02:25:48
URL: http://yrsarose.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0