Child please!


Timmen är sen och jag dribblar runt på olika internetsidor. Nyss skummade jag, av någon outgrundlig anledning, igenom en kommentar av en "patriot" där han påstår att till skillnad från tidigare generationer kan ungdomen i dagens samhälle inte nationalsången. Han kom minsann ihåg när alla kunde den. Jag undrar just om han inte måste ha missat händelsen när Sverige vann Hockey-VM i Moskva -57. Då Svenska Landsaget valde att sjunga "Helan Går" istället för "Du gamla du fria" eftersom ingen kunde texten till den sistnämnda.


Imorgon är det Sveriges Nationaldag och jag skall INTE sjunga nationalsången.

"Du tronar på minnen från fornstora dar / Då ärat ditt namn flög över jorden"

Nej, det texten syftar på är inget att vara stolt över. Kolonialism och slaveri är inget vi svenskar borde vara upprörda över att vi inte får uttrycka vår "stolthet" över. Jag blir upprörd och skäms varje gång den sjungs. Vi har kommit längre än så i Sverige, så varför skall vi sjunga att "jag vet att du är och förblir vad du var". Den tiden är en skamfläck i svensk historia. Jag är glad att Sverige varken förblev eller är vad Sverige en gång var!


Kära patrioter som ondgör er över att ni inte får sjunga vår nationalsång och vara stolt svensk. Jag vill bara meddela att ni gör det omöjligt för resten av era landsmän att vara stolta svenskar. Hur man nu kan vara stolt över vars man är född. Själv höll jag på att bli född i en taxi.

Imorgon sjunger jag ingenting. Jag skall lyssna på Duke Ellington. En klok man som fattade bättre än att etikettera saker. ALLS. Inte musik, inte människor.

Kommentarer
Postat av: britta sethson

Inte taxi precis!!Men i baksätet på vår bil eller på asfalten utanför BB-insläppet!!!

2012-06-06 @ 09:24:18
URL: http://nyabrittas.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0