exhibition

I morse klockan 7 åkte jag ut i skogen. Det var ett så vackert ljus och jag hittade kojjan jag byggde av granris när jag var liten. Cerrie skuttade omkring från tuva till tuva och stugan var sig lik. Allt var precis som jag minns det förutom myggen, tänk att man lyckas fötränga dem så lätt. Jag drog upp huvan för att förgäves försöka skydda mig från de små kräken.
 
 
En bet mig i ögat, set var inte snällt.
 
Sen fick jag nog och vi pallrade oss hem, svishade iväg från all ohyra med hund i knät och vinden i håret.
 

always smile never think


gorilla time


Första gången jag sökte till universitetet tappade de bort min ansökan. Det kändes tungt.


Andra gången gjorde jag en sen ansökan. Eftersom jag skall komplettera och betygen kom sent har jag inte haft möjlighet att få in dem förns nu. Nu kanske det är försent har jag fått reda på. Två ansökningar till universitet men kanske ingen utbildning ändå.


Tedje gången gillt säger man ju, men betänk då att mitt tålamod gränsar till icket existerande. Om detta skiter sig blir jag volontär i djungeln och lär gorillor att prata teckenspråk. Jag anar att de beter sig mer humant än människor i många fall...

Cheers


NURSE, bake that bread!!

Bagaren bakar inte brödet för att vara snäll, säger brogaren. Han bakar det för att tjäna pengar.


Detta tycker han är argument nog för att vinstdrivande företag inom vård och omsorg skulle vara bra. Men skillnaden är väl ändå den, att om man vill ha ett specifikt bröd som bagaren inte bakar eftersom det inte finns så stor efterfrågan efter just den brödsorten kan man baka det själv. Det är lite svårare att behandla sig själv om ett sjukhus inte kan ge en viss vård eftersom den inte är så vinstdrivande. Man skall inte räkna människor i kronon och ören kan man ju tycka, men om sjukhus startas med målet att tjäna pengar skall man inte tro att något annat än vinstintresset kmmer styra.


Att jämföra brödbakning med vård och omsorg är väldigt märligt. Särskilt eftersom jag inte känner till något bageri som är skattefinansierat.

slooow

Här sitter jag och kollar på SVT forum. Miljöpartiet förvånar mig. Tydligen påstår de att de fortfarande TROR att privata aktörerer skulle medföra en kvalitetshöjning inom vård och omsorg. Detta trots att INGEN rapport hittils pekat på det.


Varför skall politikerna stå och tro saker när det finns utredningar man kan vända sig till. Läs på och sluta tro.

Raindrops keep fallin on my head

Klockan är ung men jag är gammal.


Close Your Eye And Count To Ten


daddy daddy daddy

När det skall sys nya kläder till aktiviteterna på min pappas jobb är det kvinnorna som gör jobbet.
De köper tyg och material. De diskuterar och kommer fram till hur mönstret skall se ut. De trocklar. De plockar fram symaskinen. Slutligen syr även kvinnorna allt alldeles själva.


MEN min pappa står fast vid att det inte finns några könsroller på hans jobb. "Alla gör vad de själva vill". Han menar att det är självklart att han inte skall sy eftersom han inte kan. Han menar även att det inte är en arbetsuppgift att sy kläder utan något som dessa kvinnor frivilligt skulle ha tagit på sig. Fast det måste ju göras, dessa kvinnor gör det på arbetstid och de får betalt för det. Att sedan inte männen kan sy gör ju automatiskt att det blir just kvinnornas arbetsuppgift att få det gjort.


Men är det inte så att en del av den manliga könsrollen innebär att man inte skall kunna sy och att en del av den kvinnliga är att man skall kunna. Tror min annars så kloka fader att man lämnar könsrolleena hemma när man går till jobbet. Patriarkatet finns överallt, även på hans jobb. Jag tycker att det skulle vara bra om männen lärde sig att sy så att arbetsplatsen blir mer jämställd.


Jag tycker att det skulle vara bra om varje arbetsplats hade en person anställd för att se till att sådana här strukturer inte uppmuntras.

Kom ihåg att ojämlikhet skadar, dig själv, din omgivning och landet du bor i.


P.S.

"Min pappa är inte en mansgris, ibland blir vi alla hemmablinda."

The golden child

Ikväll visas "the golden Child" på tv. Förra gången jag såg den var jag sju år och jag och min bästa kompis sov ensamma för första gången. Hennes mamma jobbade natt och vi glodde på "det gyllene barnet". Efter det byggde vi en koja i kompisens säng. Vi tuggade röda tabletter som tandläkaren hade gett henne för att undersöka om hon borstat tillräckligt bra. Min kompis hade dock uppfattat det som om man kunde tugga tabletter istället för att borsta tänderna. Vi tog tio var, sen fradgade vi, röd fradga som spred sig över hela mammans säng. Och vi brände 5 popcorn-påsar i micron, det luktade satan.

Åh vad jag skulle önska att den här kvällen blev lika bra som när jag var sju år. Så kommer det så klart inte bli, inte ens filmen är lika bra som då...


Oil, oil baby

Jag har haft min debut med oljefärg och jag är förälskad. Fy fan vad länge jag hållit på och kladdat med akryl. Det är som om jag enbart handlat av eldorados sortiment och för första gången ätit en solvarm tomat direkt från kvisten. Det känns så lyxigt att jag knappt vågar göra om det igen. Rädd för att det skulle vara nyhetens belåtenhet. Men i helgen skall jag faktiskt boka in en ny dejt med min nya bekantskap. Dämpad belysning, levande ljus och musik. Åh vad vi skall ha det bra tillsammans!


Bitten

Varje vår tror jag att jag blivit invaderad av loppor. Efter några dagars kliande och paranoia kommer jag på att myggorna jag förträngt under vintern existerar.


Att jag är allergisk mygg får mig att undra om loppor ändå inte varit att föredra.


Just one of those days

Jag duschade igår men håret är ändå fett. Kläderna passar inte och jag vill faktiskt bara gå och lägga mig att sova i väntan på en bättre morgondag.


Rabbit teeth


venus, mars and babies

Angående föräldraförsökringen, ja alltså den här frihetsdebatten. ALLA skall få göra som de vill och vad som passar exakt dem..

Jag håller inte med. Mamma och Pappa har skaffat ett barn. Familjen får pengar för att barnet skall kunna bli omhändertaget den första tiden, men bara den ena behöver ta ansvar. Självklart skall ingen tvinga någon att ta hand om sitt eget barn. Vill man inte så vill man inte, men då skall man bannemig inte förvänta sig några pengar.

"Men det passar inte i just vår familj att göra så"

Jaha, att göra vad?? Ta hand ert eget barn. Om det inte passar er familj att få barn så kan man ju skaffa akvariefiskar istället.


När jag får barn vill jag skaffa en Nanny som kan ta hand om barnet medans jag jobbar OCH tar ut föräldraförsäkring...
Det passar MIN familj bäst så..

The Gynning Effect

Carolina Gynning har blivit mamma. Och det har alla andra också.
Överallt postar kompisar, bekanta och kompisars kompisar bilder på sina små knoddar.
Skolorna kommer behöva kämpa för att kunna ta emot årgång 2012.
Något har hänt. Förut när jämnåriga fött barn har omgivningen reagerat med oro. "Men herregud!!" "Varför gör hon så..??" "Det där kommer hon aldrig klara." Borta är alla sådana kommentarer. Nu är alla glada för den nya familjens bebislycka!
Min årgång har blivit vuxna. Och jag känner mig gammal.

Glow in da sun


whine time

Dagens gnäll ser ut såhär:


Jag har ont i hela kroppen. Jag är trött. Huvudet gör ont. Idioter gör ont.
Japp då har jag fått det där ur mig, nu skall jag på stan i fint väder med fin människa.
Allt känns bra igen.

A sucker for soccer

- meeeeeen vafaaaan det där var väl ändå offline!!???!!

- OFFSIDE, det heter offside


Jaja, potatis, potatis


Sexy ass brothaaaa

Min bror är snygg och förlovad. Snart blir det syskonbarn. Snygga syskonbarn!!!


right now, right here

Slåss med katter om nätterna, slåss med sömnen om morgnarna, dricker kallnat kaffe.
Tar svindlande bilder på mig själv.

Insomnia

Jamen nu är det mitt i natten faktiskt. Eller mitt i natten har redan varit. Vargtimman närmar sig och jag är ensam så när som på en katt och en mobil. Båda stör mig lika mycket. Katten rivs och bits och klampar på mig fram och tillbaka. Mobilen stör mig för att den helt enkelt försöker att lägga sig i vad jag skriver. Helvetet vad jag hatar katter och auto correct...

Kan det inte bara bli morgon så jag i alla fall blir av med katten???


Daddy's sover this weekend mommy's drinkin for two

Vila i frid krutov.


Child please!


Timmen är sen och jag dribblar runt på olika internetsidor. Nyss skummade jag, av någon outgrundlig anledning, igenom en kommentar av en "patriot" där han påstår att till skillnad från tidigare generationer kan ungdomen i dagens samhälle inte nationalsången. Han kom minsann ihåg när alla kunde den. Jag undrar just om han inte måste ha missat händelsen när Sverige vann Hockey-VM i Moskva -57. Då Svenska Landsaget valde att sjunga "Helan Går" istället för "Du gamla du fria" eftersom ingen kunde texten till den sistnämnda.


Imorgon är det Sveriges Nationaldag och jag skall INTE sjunga nationalsången.

"Du tronar på minnen från fornstora dar / Då ärat ditt namn flög över jorden"

Nej, det texten syftar på är inget att vara stolt över. Kolonialism och slaveri är inget vi svenskar borde vara upprörda över att vi inte får uttrycka vår "stolthet" över. Jag blir upprörd och skäms varje gång den sjungs. Vi har kommit längre än så i Sverige, så varför skall vi sjunga att "jag vet att du är och förblir vad du var". Den tiden är en skamfläck i svensk historia. Jag är glad att Sverige varken förblev eller är vad Sverige en gång var!


Kära patrioter som ondgör er över att ni inte får sjunga vår nationalsång och vara stolt svensk. Jag vill bara meddela att ni gör det omöjligt för resten av era landsmän att vara stolta svenskar. Hur man nu kan vara stolt över vars man är född. Själv höll jag på att bli född i en taxi.

Imorgon sjunger jag ingenting. Jag skall lyssna på Duke Ellington. En klok man som fattade bättre än att etikettera saker. ALLS. Inte musik, inte människor.

Woman in me


planets and stars

I natt kommer venus passera solen. Det skall jag betvittna ifrån Umevatoriets solteleskop.


Jag kanske borde ta sig en tupplur snart så man håller sig uppe.Billies Tuesday

Den här morgonen lyssnar jag på kvinnan med de stuckna armarna och den spruckna själen.


Jag älskar hennes yttryck. Min Billy Holiday!

Ikväll skall jag måla med henne.

the tide is high

Om några timmar kan gipset vara borta. Snälla ben, ha läkt, ha läkt, ha läkt HA LÄKT!!!!jag orkar inte med dig mer

Me, My face and I


unseriously serious


Igår satt jag och lyssnade på nyheterna i bilen. En punkt var att folk utsattes för en ökad risk när de betalar sina räkningar online. Detta var ett djupt allvarligt problem enligt någon som blev intervjuad.

Alla skulle kunna känna sig trygga online.

Själv känner jag såhär att: NEJ, det är inte ett djupt allvarligt problem. Det är kanske inte bra, men allvarligt problem?? Framförallt är det ett I-landsproblem. SVerige har dock riktiga problem som man skulle kunna kalla allvarliga och satsa lite extra på.


Trafficking och slaveri skulle kunna vara sådana. Erkänn att datavirus låter ganska futtigt brevid.

Jag skiter i om alla känner sig hundraprocentigt trygga när de betalar online. I alla fall så länge andra får sine mest grundläggande regler kränkta utan att det ordas om. Däremot skulle det vara fantastiskt om alla sveriges sexslavar fick ta del av rätten att få känna sig trygga.

way to go

Thomas Billström tycker att papperslösa skall ha rätt till mödravård i Sverige. Detta för att ofödda barn inta skall behöva ta ansvar för de dumma beslut deras föräldrar fattat.

Den enda slutsats man kan dra av detta uttalande är att han tycker att flyktingar är dumma som flyr.
Det finns nämligen inga flyktingar som inte är papperslösa. Flyktingar är papperslösa per definition.

Tycker Billström även att Raol Wallenberg fattade en massa dumma beslut??

RSS 2.0