Fever in the morning, fever all through the night

Jag sitter i stormens öga, stilla, ser på allt som blåser förbi. Runt, runt snabbare och snabbare. I min hjärna är allt tyst, utanför dånar det!!Big time sensuality

Har haft ont i magen hela dagen. Allt känns tungt och jag har bara sovit. Men sen. Sen vaknar jag och en naturkraft av något slag säger åt mig att slå på Björk. Det måste ha varit 13 år sedan sist, MINST.


Men vilken kvinna hon är, och jag kommer ihåg varendaste takt i alla låtarna. Och jag kommer ihåg varendaste känsla jag hade inom mig då sist när det var jag och Björk mot världen.


a solution is still a solution

Fick man ett skakigt G i syslöjd av en lärare som gav alla MINST VG så märks det.
There's a possibility


Its gettin' late


stabbing bitchesIbland känns det allt bra tungt.


remember when we held on in the rain

Bilderna nära nedan är tagna i Ede, Hammerdal somras när jag rodde över sjön med både mamma och hund i båten.
Tänk vilken idyll!
Att det sedan blåste upp och regnet piskade oss i ansiktet på väg tillbaka har jag förträngt. Särskilt åskan, blixten och de vita gässen är icket önskade minnesbilder.
Hjälpauktionerna var många och täta, men jag kämpade på med livet som insats.
Jag tackade nej till husbåten som kom ut och med panik i blicken försökte övertala oss att bli bogserade.
Jag sa nej till Tore som kom racade ut med sin båt och tillhörande överdimensionerade motor.
Jag sa nej till allt
Ingen blixt slog dock ner i oss, och jag kan sträcka på mig.
Att ro över den sjön med den köllösa ekan är nog ändå en strapats jag inte gör om i första taget.

Let them be

Och så har jag en önskan; att media låter kungafamiljen vara i fred. För all framtid.

Jag vill inte läsa en stavelse till om dem.

Och även att de låter mina skattepengar vara ifred. För all framtid.


Godnatt


de-animalized

Jag har, utan att märka det själv, gått över till att vara vegan ända fram till lunchen, som förresten aldrig någonsin blir av. Många dagar dröjer det ända fram till middagen innan något som härstammar från ett djur slinker ner.

Men oroa er icket alla mejeriförespråkare, Jag släpper aldrig mjölken helt. Jag har för mycket kalvgener i mig för det.
Indisk mat utan yoghurt är en omöjlighet, och jag älskar ju att äta indiskt.

Men 50% vegetarian och 50%vegan tänkte jag mig. Det blir typ 100% schizzo.

Nao queria problemas

Men herregud vad jag hatar människor som korrigerar mig när jag har rätt. Alltså när det framgår att de ej har någon koll på läget men ÄNDÅ tror att de måste veta mer än jag oavsett hur påläst jag är. Bara för att jag är jag så kan jag ej bli betrodd att kunna tänka själv.

Då kan ni ju tänka hur arg jag blir när min MOBIL korrigerar mig. När "ogreppbar" blir "ogeppbarn" och "gymma" blir "gumma". Mobiljävel, jag har hjärna, inte du. Låt mig då få använda den...

If I was a rich girl lalalalalalalala

Alltså jag skulle vilja vara sådär rik och känd. Då skulle jag dra omkring i sjuka kläder hela dagrna och bara vara så där alternativ och helt ogeppbarn. Gumma i en kroppsstrumpa som Jenna Jameson, nu kommer det väl aldrig hända eftersom jag ALDRIG skulle spela in den typen av film som gjort henne rik. Men i ett parallellt universum pumpar jag bänk iförd detta:Just the other day

Det började för några dagar sedan med huvudvärk och yrsel. Svårt att hålla ögonen öppna. "inte sjuk igen", tänkte jag. Jodå, ytterligare en helg utan energi, utan att kunna leva det liv jag vill. Utan att få göra de prioriteringar jag skulle vilja göra.


Jag hatar att spela rollen som apatiskt lamm!!!Friday blues

Ännu en fredag med huvudvärk, feber och smärta i ryggen.

Tack för den...


three, it's the magic number

Jag får effektbrev lite nu och då sen att jag skrivit upp mig på en lista efter att ha varit på en otroligt givande föreläsning med Jenny Eklund.

Idag hade jag ett nytt mail ifrån henne i inkorgen när jag loggade in på min yahoo. Det handlade om hur man skall få tiden att gå ihop och jag tänkte att detta passar ju mig perfekt. Jag som aldrig får tid till det jag vill. Tre saker fick jag uppunktade siom skulle underlätta min stressiga vardag:


Utse dig själv som chef över din egen tid. Du väljer själv vad du ska göra med din tid (även om det inte alltid känns så).

Välj bort minst ett område ur ditt liv - där det är ok att inte göra så mycket.

Välj ett område som du vill fokusera på - och gör det riktigt bra. Där du kan glänsa och känna dig stolt och nå de resultat du vill.


Prioblemet är bara att jag är chef över min tid, men jag är en dålig chef som bara tittar på lönsamhet och effekt och ej på hur min enda anställda, även jag där, mår av pressen.

Och jag har redan valt bort en massa områden,. hela tiden. Mitt problem är att för varje sak jag väljer bort hittar jag två nya att brinna för.

problemet med sista punkten är att jag vill sträva efter att vara bäst på allt jag företar mig. Jag vill inte lägga ner en minut på NÅGOT utan att göra det så bra jag bara kan.


Slutsatsen jag måste dra är att jag borde bli omyndigförklarad och få en assistent som kan tänka åt mig.

Just nu kan man sammanfatta mitt liv och mina livsval såhär:

"gör om, gör fel"


dirrrty poor people


Jag kommer ihåg en gång när blondinbella skrev om hur äcklad hon blev när hon åkte kommunalt eftersom hon blev tvungen att komma nära så mycket äckligt folk. Jag har för mig att en av rädslorna var att en fet människa skulle ha suttit på hennes säte före henne. Detta är jag dock inte hundra på.

Hursomhelst så verkar denna äckelkänsla gentemot ens medborgare vara något genomgående hos borgarbrackorna. Nu har en moderat skrivit en artikel där han beskriver arbetslösa människor som individer som är oförmögna att både hålla tider och att sköta sin personliga hygien. Han utgår från att om man är arbetslös så måste man vara socialt ofungerande.


Han vågar nog heller inte åka tunnelbana. Tänk om det suttit en arbetslös på hans säte före honom.

I am queen
Nu sätter jag första stenen i rullning om en knapp timma.

sanitation work

Ordet "Ju".

Ett av sveriges kortase. Transparent och anonymt, inget man lägger stor vikt vid när man lyssnar. Utfyllnadsord.

Därför kan man blir lite konfunderad över att politiker använder det såfrekvent. Borde de inte vilja ha så lite bludder som möjligt när de har en tidsfrist? De slänger sig med detta "ju" i tid och otid, det finns knappast ett exempel på en ju-lös debatt.

Men vad innebär ordet som smygs in både här och där i tid och otid?
Jo, det är JU så att med ett ju i ett påstående, har man förvandlat det till något oemotsägligt på ett smidigt sätt.
En total sanning.

Jag lyssnade nyss på debatt från riksdagen och insåg att sossar snackar om solidaritet och moderater om frihet MEN ordet "ju förenar dem". Alla politiker ägnar sig åt denna härskarteknik. Det är ett väldigt typiskt debattord, tyvärr blir det helt onödigt att diskutera och debattera med någon som ständigt använder detta ord. Varför skall man diskutera med någon som aldrig lyssnar och är villig att ompröva sina åsikter. För tror man sig ständigt om att sitta på den absoluta sanningen gör man inte det.

Jag är rädd att även jag i min debattteknik använt ordet OFTA, jag blir ofta raljerande när jag diskuterar.
Men nu är det slut på denna överkonsumtion av just detta ord för min del.


Jag skall ju-sanera mitt vokabulär. Jag startar idag.

Why does it hurt so bad?

Magen krampar och själen hänger på, klottrar som distraktion.


Thief listening

"asså, det luktar något... Det luktar.. Det luktar..... NOLLGRADIGT!!"

- hört på busshållsplatsen


If I was a vampire


The ugly truth

Tänk om man fick vara en av dem som ser lika fantastiska ut oavsett om det är före, under och efter träning.


Jag låter bilden tala för sig själv

Över och ut


bitch please

Dagens ris går till Reinfeldt och även Blondinbella, vars blogg som jag lyckades slira in på.
Jag tänker INTE jobba tills jag är 75 OM jag inte av egen fri vilja valt det när jag är 65 år. NÄr jag gick på dagis och började inse att dagistiden skulle ta slut och det rätt fort dessutom blev jag bestört. Jag komme rihåg hur jag gick till pappa med tårarna rinnandes och förklarade att jag inte skulle få vara lycklig igen tills jag var 65 år.
Om jag bara vetat att det egentligen var 75 år, SJUTTIOFEM ÅR!!
Och att skriva något om Blondinbella... Jag vet inte om jag orkar, det är så dumt så jag fattar inte att jag klarade läsa igenom ett helt inlägg utan att bli hjärndöd, typ.
Bara det att hon i 20-årsåldern har någon aning om hur hon kan arbeta när hon är 65... Usräkta?
Du och jag, Bella är två snorungar som är dyngvåta bakom öronen.
Det är bara att acceptera, vi har ingen aning.. om det mesta..
Hon avslutade i stil med att hon hellre var arbetande till 75 i välfärdssverige än att vara pensionär i grekland.
Detta kom ifrån en Moderat, med tanke på att detta parti i princip alltid röstar emot en förbättrad välfärd i alla chanser som ges förstår jag inte vad hon pratar om.
Och den sortens logik sedan. Jaha jag fick inte jobbet för att jag är svart, jaja men hellre det än att leva i apheiden i 70-talets sydafrika... Det finns alltid någon som har det sämre, det betyder inte att alla andra har det bra och skall sluta bry sig om att förbättra sin egen livssituation..

Bitch got stichedTiken blev dålig igår natt. Snabbt som f*n åkte vi in med henne till världens bästa veterinärstation; Marahällan i vännästrakterna. Klockan 5 somnade jag imorse. Snart skall jag hämta ut en livmoderslös tik. HEN lever!!!

Vad det gäller mig är jag inte lika söker på den punkten. Jag både ser ut och känner mig som en levande död.


Feelings, nuffing more than feelings


Don't you eat me alive

Idag låter jag reptilhjärnan styra mig. Mer djur än människa, stick inte fram dina fingrar då biter jag av dem. Tiger eller lamm och jag tänker inte bli uppäten. Håll er undan.


A slow wednesday

Här sitter kapp svenska lektion och har tagit paus. Hela dagen känns som en paus. Allt står stilla på ett ångestladdat sätt. Något ligger kvar sedan gårdagen och det fungerar inte att sitta still och skriva fint med kommatecken och punkt och stor bokstav. Inte för mig, inte idag.


Sleeping beauty

Klockan är 12.40 och jag borde ha varit i skolan nu. Verkligheten är en annan, jag har inte ens fått av mig nattlinnet jag fick födelsedagspresent av mamma när jag fyllde sju...


Soop proof

Kantarellsoppa på väg


black hair and shut the fuck up


Ibland önskar jag att mina tankar kunde hålla käften. Att de kunde gå fint i kö och vänta på sin tur. Knacka på och vänta på svar, inte storma in som om jag var en knarkarkvart och de en polisstyrka.


Men jag är inte herren över mina tankar, de bestämmer och jag följer bara med på färden.
Ikväll, efter att jag ordnat med allt jag måste ordna, skall jag lägg mig på yogamattan och sortera.
Var sak på sin plats. Vad är relevanta funderingar och vad skall i dokumentförstöraren?
Det känns som om mitt huvud är ett aphus.


Oh we're going to the dentist

Gapa stoooooort


Happy morning


The whole world is aching


Giving birth


Speed painting


money money moneyAtt företag skulle anställa personal i massor bara de kunde dra in pengar, det är en vedertagen sanning. Detta trots att det aldrig sett ut så historiskt. När företagen kunde, under industrialiseringen, byta ut spinnerskor mot maskiner gjorde de det. Och tänk att nu när Konsum på Ålidhem här i Umeå skall satsa på ombyggnationer väljer de att utvidga till två nya självscanningkassor. När man frågar om de tänkt säga upp peronal blir svaret att de bara vill förbättra servicen. Men vad betyder denna förbättring i verkligeheten, ja inte att man vill kommer mer personal!

hang over supaaah bitch

Jag är bakis idag. Inte för att jag druckit, bara för att jag såg Sveriges mästerkock och blev förbannad.

Att som en av de två lag ledarna häva ur sig att han var glad att han hade få kvinnor i sitt lag så att han skulle slippa känsolutbrott. Han ville helt enkelt inte ha någon som var hysteriskt gråtande människa som kanske kan bryta ihop när läget är som skarpast för att de saknar sina barn.

 

 

För sådana är ju kvinnor. Hysteriska och oförmögna att fokusera. Och män, de längtar aldrig efter sina barn och de har inga känslor. Jag blir så arg att jag har lust att i affekt angripa männen och säga att alla är monster och potentiella våldtäktsmän, fast jag inte alls tycker så. Bara för att jag känner mig kränkt det får mig att tänka primitivt. Ja jag antar att jag fick ett sådant där hysteriskt känsloanfall. Vilken tur att jag inte har några barn, då skulle jag väl bryta ut i total känslostorm i längtan till dem.

 

Nu ligger jag iallafall här hemma och har nackspärr kombinerat med utmattningsfeber. Inte en bra kombination.

Det kan ju också ha en liten del i mina kvinnliga utsvävningar.


Obsessions confessions

Jag sitter på stadshuset och dricker kaffe och Loka mesans tiden får vandra. Alla andra sitter i viktiga mötet, jag sitter i det viktigaste av alla, mötet med mig själv. Sådana här stressfria stunder skulle jag vilja ha varje dag. Inga svåra val, bara få tid att reflektera eller helt enkelt skita i att reflektera alla, få vara helt blank.

Hittills har jag bara haft en svårighet att överkomma, inte helt enkelt dock. Vid kaffeapparaten fanns det nämligen tusentals knappar som såg så lockande ut att trycka på. Jag ÄLSKAR knappar, vill använda alla!! Det får man inte, om man inte är fem år gammal. På den här kaffeautomaten hade de till och med satt upp en lapp som tydligt och bestämt sa att det var förbjudet. Som alla vet är det förbjudna SÅ mycket mer lockande. Jag föll nästan för frestelsen att busknappa, maniskt trycka på allt jag kom åt och sedan springa. Jag lyckades dock stå emot denna impuls och tappade istället beskedligt upp kaffe från angivet ställe. Nu sitter jag här och våndas över när jag måste resa mig och gå, jag måste nämligen gå förbi denna knapptryckarfrestelse på utvägen. Ge mig styrka!!


RSS 2.0