dustsucker

Jag var tvungen att skaffa en ny dammsugare för den förra sög. Nu har jag en som suger.

A hard days work

Ikväll har jag jobbat på umevatoriet som jag brukar på tisdagar. Det känns bra att jag jobbat så länge nu att det är okeyy att använda ord som "brukar"!

Jag började med att ta betalt för de två gästerna som kom. Efter det drog det igång på allvar. Huvaligen vad jag har slitit ikväll!!

Gästerna gick in i planetariet för att checka in stjärnorna där. Då passade jag och Beatrice på att ta oss en kopp thé!
Sen dansade jag impro-dans med mig själv på toan SAMTIDIGT som jag agerade fotograf. Det ni!När jag efter det var sådär lagomt flåsig och röd satte jag mig och läste Christer Fuglesangs bok om hans rymdresor. Jag återkommer om den nästa vecka.

Som slutkläm på denna härliga kväll, hjälpte jag Beatrice att göra sig iordning för vintern!
Mysse o halsduka skall det vara förståss!


bad hair day/ good face day

Jag vaknade i morse med ett hår som var katastrofalt. Ännu en ful dag, tänkte jag och suckade lätt. Men sekunden jag täckte ruffset såg jag hur sjukt vackert mitt ansikte var just idag.

GAaaaah, jag dödar mig själv med min vackerhet!Tack vare min webbkamera kan även ni få dö en smula :)

Adjö alla sommarns blommor

Idag har det snöat. Usch va jag blev glad när jag såg den där kalla massan dala ner. På endaste gången började jag planera att plocka fram brädan o skranan o skidorna.. Sen mitt upp i allt insåg jag att det slutat att snöa innan jag ens fått komma ut. Innan jag fått sträcka ut tungan o fångat snöflingor med den.
Ilska var känslan som då infann sig, så jag kände att nejdu Mea, imorn tar du dig själv ut på en tröstshoppingrunda!. Men det går ju heller inte. Jag är nämligen luspank och även om jag hade pengar så har jag inte plats för mer kläder.
Nu vill jag festa, men det skall jag då rakt inte göra.. nej jag skall på kören där medelåldern är typ 90. Så hard core blir min måndagskväll!

Natural born killer

Nu sitter jag ute i Kassjö med min tik Bomull.Sött namn till en söt tik kan man tänka. Om ändå så vore fallet. Idag smet hon, sprang in på en gård i byn och dödade en höna.

Mannen som bor på gården var tack och lov av den snälla sorten, ville inte ens ha ersättning för hönan för han tyckte att det skulle bli jobbigt. Däremot tyckte han att vi skulle gå förbi hönsgården så att Bomull skall få lära känna hönsen.


Jag tycker att hon lärt känna hönsen nog bra för ett tag framöver...


"Välj ingmar, då kommer du ha roligt"

Eftersom jag inte hann skriva tillräckligt igår om min pappa tänkte jag köre en slutkläm såhär deagen efter för att riktigt glädja min PappaFar! Ännu en lite minnesvärd episod kommer här nedan.

Här kan man läsa om snålheten från min mammas sida av släkten. Pappa hade givetvis lagt märke till denna svaga punkt hos min mamma och visste exakt hur han skulle charma henne på bästa sätt.

Så när han skulle fria till henne hade han inte bjudit henne på någon överdådig middag eller något annat lite lyxigare och därmed också dyrare. Ingen knöböjning, han hade faktiskt inte ens köpt ringar. Nejdu, han var genialare än så!

"Jag har hört att de har rea på förlovningsringar på domus"

... Var vad han sa när han ställde denna kritiska fråga. Självklart gick det hem hos min ekonomiska moder!Klänningen var visst köpt på rea och skorna fula som stryk. Men festen var det inget fel på har jag hört...

daddyday

Idag har jag bestämt att det skall vara pappadag! så därför skall allt jag skriver idag ha anknytning till min pappa!! Det kommer göra honom så arg så att han köper nåt fint till mig för att för att få tyst på moí!

Jag tänkte berätta en liten anekdot om min fader från när han jobbade på universitetet och några studenter ville ha tag på honom.

Någon som jobbade på samma avdelning som far min, försökte hjälpa de stackars studentkrakarna i sin sökan.

"Gå bara in i det där rummet längst ner i korridoren, sen går ni fram till han som det ser ut som att blixten har slagit ner i huvudet på!"

Efter denna beskrivning hade studenterna stegat raka vägen fram till pappa. Detta trots att de hade haft 16 andra forskare att välja bland i rummet.
Hade ni hittat rätt?
det är du o jag pappa, du och jag

-Pappa, vet du att om du hade lika ont i magen som jag, då skulle du ringa akuten och det bums för du är så mesig!

- Ja, men vet du att om om du var lika snäll som jag, då skulle du ringa akuten på en gång för det skulle kännas så konstigt för dig!Abooooow, lite brännd man blev eller?


utdrag från verkligheten

Imorse steg solen upp. Jag har ont i huvudet, möjligen feber.


Det är ett spännande, spännande liv!

jag är blott en skugga av mitt forna jagIlska är det nya svarta!

Håll er undan de närmsta dagarna om livet är er kärt!

Hard working woman

Jag har för några timmar sedan anlänt till Kassjö forest efter ännu en slitig kväll på mitt relativt nya jobb. Varje tisdagskväll mellan 18-22 är jag stationerad på Umevatoriet i Umeå.

Mina kompisar vill gärna tro att detta jobbet inte är ett riktigt jobb. Att jag bara skulle softalisera och få betalt för det. Deras uppfattning är att jag står i kassan och dricker kaffe. Att jag på min höjd kanske spelar schack med någon unge som helt oskyldigt hamnat i mina klor. Detta är något jag kraftigt vill bestrida! Jag är en hårt arbetande kvinna!

Eftersom jag är den första våra gäster möter, vill jag gärna se på mig själv som Umevatoriets ansikte utåt. Denna roll tar jag på djupaste allvar! Jag inser att kedjan är inte starkare än den svagaste länken. Därför har jag på helt eget bevåg tagit på mig att snoffsa till inte bara mig själv, utan även resten av medarbetarna.


Det här är beatrice:Som ni ser har hon inte en idealisk utstyrsel, MEN jag har iallafall gjort vad jag kunnat för att försköna henne.


Se så fint hennes läppar lyser efter lite läppglans!Ännu mer lyste hon efter denna praktkyss!Nästa vecka skall övriga pesonalen behandlas!

I am a hero

Idag har hag varit vardagshjälte. Jag räddade min mamma. Men jag gjorde som all världens flygvärdinnor har hjärntvättat mig till att göra; jag hjälpte mig själv först för att sedan hjälpa personen brevid mig.


Jag har ju fått en Iphone helt otippat av min älskade pappa, precis som min mamma också har fått. Han är beroende av att köpe de där mobilerna tror jag. Innan betalade han ALDRIG mer än en 500-lapp för en lur. Men nu? nu skall allt vara Iphone, och jag klagar inte. Däremot är de ju lite luriga dessa mobiler.


Jag och mamma har inte haft nåt ljud nu i några dagar, men plötsligt händer det, som reklamen så sant säger. Jag såg en knapp och tryckte på den, och där var det igen, ljudet..

Nu kan vi ringa på våra mobiler när vi förlagt dem, för det är den viktigaste funktionen ljudet har fyllt för oss!

Isn't she looovely???


Mamma, mamma.. Pojkar är äckligaAlltså jag har kommit fram till att pojkar, killar och män inte har någon skäms!


Bevis numero uno:

En Mea går ensam i mörkret, hostar så smått, mannen som går framför vänder sig om.

"Äru okeyy?"

"Ja!?!"

"Är du säker?"

"JAA, HURSÅ??"

"Du hostar så mkt bara, mitt namn är nic, vad heter du? Det var trevligt att prata, kan vi göra det igen"Varpå jag försöker vara artig och dissa honom på ett fint och snällt sätt. SÅ jag säger "kanske", men han frågar "vad menar du med kanske?". Jag menar kanske med kanske förklarar jag, då säger han; "men vadå vad menar du med kanske". Jag säger att jag menar att det är en liten stad och att vi kanske råkar stöta på varandra igen.. Sen går jag snabbt därifrån!


bevis numero 2:

För några dagar sedan när jag glatt traskade in till stan för att möta Elin och sjuksjöterske-Emma nummer ett, busvisslade en gubbe på mig. En såndär propert klädd 60 åring med kostym och blanka skor och portfölj, inte en som satt på bänken. Det var weird

bevis numero 3:

Idag när jag gick av bussen stannade en cyklist och stirrade på mig när jag gick förbi. Han utstötte små flåsningar under hela tiden. Det var nog den mest obehagliga av händelserna.

Det sjukaste med just dessa incidenter är att de har inträffat med väldigt korta intevall och att jag har varit väldigt dräggig varenda gång. Är det kanske så de resonerar, dessa herrar, att om de väljer tillräckligt fula brudar måste de hitta en desperat och villig tillslut? Eller är det så att de själva är så desperata att de är villig till vadsomhelst.

Nästa gång något liknande inträffar skall jag helt klart fråga detta så jag får det utrett!!

För clowner är ju roliga

Just nu har jag tråkigt och alldeles för mycket tid i en vidrig kombination. Men man skall icke misströsta för jag har en fet sminkbox inne på mitt badrum.

Det här är bara början:

Jag tänker trafikljusröda läppar, alldeles för mycket maskara som klumpar sig lite och så sotade ögon att jag from. idag kommer gå under namnet "panda-Mea".

Sen flätor och hårsprejj.

Har jag fortfarande tid efter det plockar jag fram rödaste röda rouget och blir påskkärring, eller ja sminkhäxa kanske man också kan kalla det.
Min farmorDetta är min pappas mamma, och hon är häftig! Hon berömmer o skäller, skrattar o skriker, sjunger o är tyst, allt efter hur hon känner för att göra.

Men något hon aldrig gör är att skämmas över sig själv.

När hon var i byaaffären i Hammerdal för ett tag sen, pekade hon på en man och säger,

"Dig känner jag, vad heter du?"

Han svarar:

NÄ, det tror jag inte att du gör.. men jag heter Anders

Då säger farmor:

Jaha, jag heter Solveig, så nu har vi presenterats iallafall.

Såhär säger hon alltid, min farmor:

"Min pappa lärde mig en sak och det var att man aldrig skall låta någon sätta sig på ens näsa"


Tack för att du lärde mig det farmor! Min näsa är min!
Och tack för att du gav mig min kaxighet!

knäppa knapp knuppit

I föra inlägget beskrev jag min ångest gällande knapparna på tvättmaskiner. Nu under dagen har jag fortsatt att tänka på tvångstankar och knappar.

Visste ni tillexempel att det finns en anställd som under varje raketuppskjutning har som uppgift att trycka på en knapp om han ser att raketen inte följer banan den är beräknad att följa. Om han eller hon trycker på knappen sprängs hela raketen med besättning. Han är alltså bara en knapptryckning bort från att vara en som dödat.

Kan ni då tänka er vilken ångest han måste ha när han sitter där. Min ångest framför tvättmaskinen är mer än nog kan jag ju tycka. Och då är det värsta som kan hända att mina syskonbarn får lite mer kläder att ha till sina dockor. Om denna människa som sitter där med raketknappen plötsligt får för sig att trycka till lite, ja då får det ju lite gravare konsekvenser!

Det behöver ju inte ens vara så att han är psykiskt störd. Han kanske har hösnuva. Nyser till och.. BANG!!!

Undrar hur han skulle förklara den för familjen..

"Jag beklagar sorgen, men jag hade glömt min Nezeril hemma"

tvätta, tvätta liten socka

Jag är i skogen hos min kära mami och min kära papi.
Igår sorterade jag kläder som jag skall tvätta idag. Det är nog detn tråkigaste sysslan någonsin!

Att sortera smutsig tvätt, läsa på varenda lapp och försöka hitta minsta gemensamma nämnare. För att inte tala om att slå igång maskinen. Det finns så många olika knappar som man inte alls får trycka på. När man inte FÅR trycka på något så blir det nästan outhärdligt att inte göra det. Jag har iallafall lyckats sätta igång första maskinen nu utan några olagliga knapptryckningar.

Nu har jag bara 4 eller 5 maskiner till att klara av innan jag far in till stan och skall tvätta kläder där.


wish me luck with the forbidden buttons!

BLOCKPENNABLOCKPENNA

Jag har köpt en massa skrivblock förra veckan. Jag har redan fyllt ett med mina virriga tankar.

På kvällen kommer jag hem och skriver ner det som fastnat på hjärnan under dagen. Då lossnar några av tankarna och gör plats för nya, som jag tänker nästa dag och sen klottrar ner i mitt block.


Så idag läste jag igenom en del av det jag skrivit. Då insåg jag hur mycket smart man tänker som man sen bara glömmer bort. Ibland har jag varit riktigt genialisk, ibland poetisk, fast för det mesta är jag förstås patetisk..


Och dessutom grymt egocentrisk, jag vet inte hur många "jag" jag har skrivit, men det är oförskämt många!

rock'n'roll baby


jag är som muffins, jag jäser över alla former

De kan hitta sin sanning i sina böcker o jävla bibliotek

Men jag ser en annan verklighet som ingen annan vet

 

Nu är jag idiot och de så rätt, det alla vill bli

Men kanske, kanske när jag är död att jag blir Mozart eller något  annat missförstått geni

 

kanske är de en fjärt i vinden, eller kanske är det jag

hursomhelst vet jag att det inte är sant, det där om att jag skulle va svag

 

Min vilja är lika kraftig som deras allmänbildning

Samma värld men en annan skildring

 

Och jag skall aldrig passa in, jag är spiken där som aldrig slogs in helt

Jag kan bli fattig och utstött, men jag skall aldrig leva stelt

 

Så skratta och prata om mig bakom min rygg

För jag vet att ni aldrig vågar säga det till mig

Nä, sitt på era fina ställen med era fina människor där ni kan kan känna er trygg

 

Min själ är en fjäril, snälla låt den vara fri

 

 

 sååååå tröttIstället för en massa äckliga ursäkter och bortförklaringar till varför jag inte bloggat så slänger jag in denna bild från nyss.

Comprendes nu?

vuxenpoäng?

Jag har börjat överraska mig själv nu på sistone. Det började för några veckor sedan med att jag inte försov mig varje morgon. Nu är jag uppe klockan 5 för det mesta och kan verkligen inte somna om! Det kan ju verka bra, men grejjen är ju den att jag inte har så vrst mycket saker att lägg amin värdefulla tid på såhär tidigt på morgonen. Mitt liv är helt enkelt designat för att jag SKALL ha svårt att stiga upp.

Dessutom har jag börjat organisera mig, jag, Mea Sethson, har köpt en almanacka. Oeyy det har hänt förut, MEN skillnaden är att jag har skrivit upp saker i den. En massa viktiga saker, inte bara antecknat min egen födelsedag och typ när julafton är.
Ett annat steg i denna riktning (har inte bestämt mig för om det är rätt eller fel än) är att jag var på Komvux igår. På måndag skall jag träffa en studievägledare och vi skall lägga upp en plan för moiiii. Detta för att jag plötsiligt känner att jag vill gå på universitetet och bli nåt fiiiiint.
Nä, det där sista stämmer inte, jag känne rinte att jag vill bli nåt fiiiint som sitter hemma o läppjar på mitt viiiin och gläffsar oxfilé med min man. Och jag känner inte för att vinna några statuspoäng på att jag blivit något så kallat "fint".  Tack, men nej tack.. Nu pluggar jag asset av mig iaf och sen kanske jag väljer att jobba på posten ändå.
Jag tror det handlar om att jag vill att det skall vara mitt val att jobba på posten isf, inte att det var vad som blev över eller vad man nu skall säga.

höströst

Igår sjöng jag 3 timmar och gravt chockad var jag över att det gick bra efter min superförkylning.
Idag känns det dock att man är lite trött i rösten, men annat hade väl inte varit att vänta.. Nu har jag iallfall en plan på hur jag skall hålla rösten i trim.
Varje morgon skall jag dricka ett glas the och sedan se till att hela tiden fylla på med vätska. Dessutom gäller halsduk på from. nu!
Just idag kör jag på Pashminasjalen jag köpte i Scotland förra året och Persian Earl Grey i glaset.
Så kan vi lägga till ytterligare en sak på min lista:
Röstbekymmer - The

en skit

Usch och fy, igår var jag inte en bra människa. Ja iallafall om man skall gå efter det där uttrycket "du är vad du äter". Jag åt en kladdkakebit till middag, sen på jobbet åt jag lite chips. Tydligen tycker jag inte längre om chips så mer än så vart det inte. Frukost o Lunch dissades helt.

Idag däremot, hade jag stora planer till Frukosten, jag hade bestämt mig att köpa mjölk och frukt och kanske även havregryn så jag kunde koka gröt. Sagt och gjort klockan 9.10 var jag vid affären jag ser genom mitt fönster. De skulle öppna klockan nio, det hade de ju givetvis inte. Nej, jag drog mig till statoil istället o köpte en cola zero och en yoggi...

"Hej jag heter Mea, idag är jag 170 Kcal"

Potentiell psykopat

Jag älskar barn o barn älskar mig, så är det bara. Men ibland undrar jag ändå om jag inte älskar dem snäppet mer än vad de älskar mig. När jag ser ett sött barn på konsum brukar jag kolla på barnets storlek, sedan kollar jag på min handväskas storlek och uppskattar om det skulle få plats där i. Tyvärr brukar jag ju bara små handväskor så jag skulle väl på sin höjd kunna få med mig en bebis. Jag gillar inte bebisar.. De spyr på mig och bajsar på sig själva.


Så frågan är alltså om jag skall ta med mig en sportbag till jobbet ikväll.. Ja jag jobbar alltså med barn just nu.. lämpligt?

no nomad

Jag fick idag för mig att ta in en ny möbel i min lägenhet, eller om man kanske skall kalla det för rum... Det var INGEN bra idé... Det värsta jag vet är att flytta på saker som står bra där de är. Här spelar faktiskt inte storleken roll. Ett sudd kan vara nog så jobbigt att flytta som ett kassaskåp.

Såhär har ni alltså resultatet efter min ommöblering:Och här har ni boven i dramat:
I villervallan slet jag ut några sladdar som tydligen satt fast på lampor så det blev väldigt mörkt. Nu orkar jag inte stoppa in dem i väggen igen.


Nästa gång jag kommer på att jag vill ställa in nåt nytt, om det så bara handlar om en vas, skall jag anlita en flyttfirma, SÅDESÅ!

I dessa tider av lögner...

... Berättar Mea här två sanningar för er:

1.

Det är fult att slåss MEN det är häftigt.

2.

Grisar är som killar, fast sötare!

eyy yooo eyy yoooo

 

 

Rapping mea is here for y’all

She is so good u will try to get her brain installed

But that shit wont work

Cus u were born and will remain a jerk

So mea is heading into town

Too cool to care she is looking like a clown

She is gonna go to a seminare in arabic and jewish singing

She is sick and all but it’s the A-game she will be bringing

Now, if u see mea in the street looking cool

Don’t try to talk to her fool

She is playing in another division

It’s all about style, feeling and precision

 


att fynda för sent

Igår var jag hos sömmerskorna som sydda till min bal och student. De har nyss gått i konkurs och det är äckligt tråkigt för de är trevliga duktiga och världens sötaste kvinnor... Jag hoppas verkligen att de fortsätter sy i någon form även om det måste vara tungt just nu.

Hursomhelst hittade jag självklart en klänning jag blev kär i.. Tyävärr fick de iom allt o konkursboet nu inte tillhör dem längre, MEN jag fick prova den och ta kort på den. SÅ just nu letar jag efter ett sätt att få tag på den. Jag har försökt ringa företaget i Finland, men de svarade inte. Jag var inna på Grandir, eller vad affären heter här i umeå som tydligen säljer saker därifrån. De var snobbiga och äckliga så där blir det inget återbesök. På måndag ringer jag finland igen..
här är den, och tänk att matcha med dessa skor:

Har någon sett denna klänning hängandes i någon butik någonstans så holla at me.. Märket är "your face"..

Om jag nu inte hittar denna klänning är jag helt säker p att det är ett tecken på att jag MÅSTE lära mig att sy, så isf tar jag första bästa transportmedel till sthlm o köper ett schysst tyg i den färgen, o sen blir det sy av..


wish me good luck bitches!

nästa steg

Nu har halsen gått tillbaka någotsånär.. Nu är det dags för nästa steg i sjukdomsförloppet, nu är det dags att förvandlas till ett apatiskt lamm. Håret fuckar sig, jag bryr mig inte. Sminket jag hade på mig innan jag blev sjuk och som jag aldrig orkade ta bort, sitter numera utsmetat över hela ansiktet som nåt slags smogg, jag bryr mig fortfarande inte.Nu skall jag ut o handla mat snart.. och det värsta är att jag bryr mig fortfarande inte. Jag tänker gå ut och visa upp bedrövelsen helt utan någon som helst skäms... För att inte tala om att jag lägger ut det på internet.. haha noll självbevarelsedrift där


Imorn kan jag nog se fram emot nästa steg... dödsångesten

Jag har blivit en stockholmare

När jag blir sjuk i halsen svullnar den up och jag får en gigantisk pelikan-dubbelhaka.Äre int vackert så sääääg??

fat kid

Mommi mommi, drive faaaaaaaster!!Noooooooooooooot THAT fast!!

hockeymusikal

Kom nys hem från ett sound check på en hockeymusikal som skall äga rum på lördag. Jag sjunger bara i kören men har nu stått och frusit i en ishall i två timmar.

Iallafall på denna musikal är många indragna, bland annat hockeyspelare och konståkare. När man då skulle kolla om alla spelarna var på plats frågade kulturchefen, Arne såhär:

Är hockeyspelarna här? bra... Är knattarna här? bra.. Är tjejspelarna här? bra..

Detta störde jag mig på, hur skall några tjejer vilja satsa på idrott när man konstant får höra eatt det är skillnad mellan de som spelar hockey och en själv. Att man aldrig kan bli en hockeyspelare, på sin höjd en TJEJhockeyspelare.

Respektlöst ARNE!!

Vem är jag???

Min mamma har verkligen lagt stor vikt i att uppfostra mig till att bli självständig. Kvinnor skall kunna annat än att stå vid spisen och göra sin make glad.

Inatt när jag inte hade något annat att göra svängde jag ihop en fet linsgryta, bara för att...

Dagens fråga är altså:

Skulle Mea egentligen blivit en hemmafru i designerförkläde som lagar stek till sin överklassman om det inte vore för hennes mamma. Bor det en kökskärring inom mig??

en hård helgs tisdagLäppar röda som blod, ögon döda som sillar, håret svart som hatet.


Men Jonathan, jag ser ljuset...

RSS 2.0