you gotta be true to yourself and others...

Mamma:

Mea, kan du skynda dig komma och kolla på min tunga??

jag tänker att nu har hon fått en sjuk allergichock och att tungan hennes har svullnat upp och att hon nästan kommer kvävas av den jag rusar oroligt till mamma min

Mamma med utsträckt tunga:

Den är svart va, den måste vara svart??
Hon skall vara glad att hon inte är Pinochio!!

money money money, must be funny in the governments world

Än en gång har jag sett "Debatt" i SVT och än en gång chockar jag mig själv med att bli upprörd. Jag fattar inte varför jag låter ett sådant program påverka mig. Gästerna är av den skränigare varianten så någon debatt uppnås aldrig, mer en känsla av att vara i ett aphus. Programledaren är helt katastrofal, som en superapa som hejjar på alla andra att väsnas mer.

Hursomhaver blev jag iallafall arg igår. Det var detta nya vaccin mot svininfluensan som Sverige köpt in för 3 eller 4 miljarder som skulle debatteras. Folk frågade sig varför man lagt ut så mycket pengar på ett vaccin som för de flesta bara visar sig som en liten förkylning.

Någon människa på tv som jag glömt namnet på nu, sa då att "jomen om vi kan rädda 5 barns liv så är det värt dessa 4 miljarder".

Jag säger att varje år dör betydligt fler än så i trafiken här i Sverige, fler än så blir ihjälslagna av sina män här i Sverige och fler än så knarkar garanterat ihjäl sig här. Lyfter man sin blick utanför lilla Sverige inser man att 4 miljarder säkert hade kunnat göra större nytta nån annanstans, någonstans där man inte behöver säga "om vi kan rädda". Någonstans där man vet att pengarna gör nytta.

Många säger att vi i väst är så olyckliga för att vi lever för säkert, jag är böjd att hålla med när man ser hur en vanlig influensa skrämmer slag på oss.

fabulous ghost


sleep tight, nothing gon be alright, so u might aswell just sleep

Idag är en bra dag, det vet jag för jag har bara bra saker inplanerade. Klockan halv tre skall jag vara på sånglektion. Det är sjukt med roligt även fast jag inte alls känner att rösten är i form

Jag tror att det är av samma anledning som varm choklad bara smakar bra på café. Det som gör att det smakar gott är att någon har gjort den till just mig, kommit och ställt fram den, plockar bort den och diskar den sen.


När man är på sånglektion är det lite samma grejj, även om ingen diskar åt en då. Men hela lektionen ligger allt fokus på me,myself and I. Därför är det roligt att skråla sig igenom 45 minuter även i dess förkylningstider. Så sjukt uppfriskande med tillåten egoism!


She is a bomb and her biological clock is ticking. Soon she will go boom boom BOOM

Fjärilar i magen beskriver inte bäst min känsla. Det är mer som likmaskar i bröstet. De krälar och gnager tills jag inte längre står ut...

alla byxor äro dyra

Jag har insett en sak. Nämligen, även om jag har för mycket kläder för att de ska få plats i min lägenhet har jag samtidigt för lite för att inte få panik varje gång jag skall bestämma vad jag ska ha på mig.

Så ikväll ska jag ut och ångesten kommer krypandes... Jag har sagt det förut men sällan eller aldrig har det legat någon sanning bakom det förut:

Jag har ingenting att ha på mig!!

Denna gång är det dock den otrevliga, men icket desto mindre sanna sanningen

Jag har mycket klänningar, en hel garderob full av bara klänningar, ganska många linnen o okeyy med T-shirtar. Långärmade tröjjor har jag tillräckligt med för att kunna binda ihop till ett flyktrep - om jag så hade råkat bo på tionde våningen..

Mitt problem är benen, jag har helt enkelt inte ett enda par jeans som inte är lagat MINST 2 ggr. Det var nog över ett år sedan jag köpte nya byxor och det märks. Det är helt enkelt inte roligt att handla jeans efter att de slutade sälja mitt favoritmärke här. Dessutom är jag fattig så det bara skriker om det.

Jag känner mig lite som de där i lyxfällan som har ett hus som liknar de man kan se i MTV's "Cribs" men inte har råd att köpa falukorv veckan innan löning.


men för att ännu en gång citera elina andersson

"it's not the clothes u wear it's the ass you shake"

Tack för att du gett mig dem orden Elina, de har räddat mig från ångest flera gånger!
Något jag har gott om däremot är smink, såhär tänkte jag sminka mig ikväll:Fast då med en helt ny läppenna, och med helt nya ögonbryn!!


Any protester??

Women, stay strong

Jag är upprörd efter att se på programmet "debatt". Diskuterades gjorde frågan om hur mycket kvinnor skall få dölja av sitt ansikte.


"För vi tar ju på oss slöja om vi är i länder som kräver det". Så berättar en journalist om när hon varit i nåt land (kommer tyvärr inte ihåg vilket i denna ilskeöversvämning) där hon hade blivit åtsagd att bära slöja. Hon berättar vidare att en kvinna sprungit fram och slitit av henne sjalen. Kvinnan förklarar att hon själv är tvingad till att klä sig på ett visst vis, men att hon vägrar se en Europé bli tvingad.

Istället för att ta visdom av denna kvinnas känslor känner journalisten att vi i sverige inte borde bära Nikab. Är det inte att göra mot människorna från andra kulturer vad journalisten själv blivit tvingad till?

"Ta seden dit man kommer", var också ett starkt argument.

Men vad är vår sed här? Inte skall vi väl i Sverige få för oss att vi står över klädtvång på kvinnor. Så sent som för 100 år sedan var det skandal när en kvinna på en ort, och med ett namn som jag kan återkomma om, INTE täckt sitt hår om söndagen i kyrkan. Och tydligen har vi inte kommit längre nu hundra år senare, för en en gång skall kvinnor få känna sig uttittade för att de inte har på sig vad som förväntas av dem.
"We must destroy in order to rebuild.. rebel"

a piece of a niece

Jag saknar mina systerdöttrar, time for some moster/erica/isabel-chill

Min mysse o min bysse
Myssen åker på så vinner jag kriget mot kylan. Vad det gäller migrän plockar jag fram Diklofenac som får vara min bysse i kriget mot dunkande huvud..

terror in the name of Elin


Elin:

Tänk vad många som är på Umeå lasarett varje dag,... om jag skulle vara terrorist skulle jag bomba det..

Jag:

Men terrorister brukar väl ha ett budskap dom de vill få fram, ofta de skulle vilja döda de som redan är döende. De brukar väl inte vilja sparka på de som redan ligger??

Elin:

Varför inte? det är ju lättare att träffa då...
Hon är lite läskig min wifey

that aint pretty

Kom nyss hem från träning och jag har insett en sak.. tandskydd är inte fint på ett enda ställe.
Kolla bara..
Jag har alltså inte varit klantig på träningen och fått en fläskläpp, nej detta är vad tandskydded gör för läpparna. Man får en ofrivillig Olinda-mun, om nu någon minns henne.

Och visst sport handlar ju inte om att man skall vara snygg o sådär, det handlar om att man skall bli bäst. Men tänk vad roligt det hade vart om man kunde ha fått lite av båda. Typ som ridtjejerna, de ser modemedvetna ut även när de kommer direkt från stallet. Tights, ridstövlar och sen handlar det bara om vad de valt att rida i för jacka.

Visst de går omkring och stinker hästskit, men alla vet ju att det är hästarna som fått dessa tjejer att lukta så. Hästar luktar bajs och så är det bara.

Om jag går på affären direkt efter träning kan jag inte skylla på nåt, "ja, min svett luktar såhär illa".

Denna insikt skall jag ta med mig till nästa liv då jag skall bli hästhoppningsstjärna med blanka ridstövlar"

searching job job job

Jag sitter här och kollar efter jobb på en Amerikansk sida. Känner att jag skulle vilja fara bort ett tag och göra ett så enkelt arbete så att tillochmed jag är kvalificerad. Kraven från min sida är inte många, men ändå kände jag när jag klickade in mig på ett där de sökte "models, dancers and massage specialists" att där gick nog min gräns.


Du kan vara lugn mamma, jag tänker inte bli hora i New York.. Och inte strippa heller.

over and outno more working until imorgon...  

på en stol i mitt rum på mitt jobb

Ja, igår skrev jag ju litegrann om mitt möte med Jehovas. Det var försrat gången jag träffade dem faktiskt, och inte hade jag nåt emot det. Fler människor borde diskutera ämnen de brinner för enligt mig. Kanske då inte gå hem till folk och knacka på, men på stan och på bussen skulle det verkligen liva upp med diskutioner.


Sen efter att ha läst på lite om Jehovas Vittnen kan jag säga att jag kanske tycker att budskapet dem basunerar ut hamnar i galen tunna ibland. Iallafall efter att ha läst deras tidskrifter och även kollat lite hemsidor på internet.

Om jag hade läst all denna information innan dessa Vittnen kommit till mitt jobb  hade jag gärna frågat om deras syn på homosexuell kärlek, aga av barn och om de verkligen tycker att det känns rätt att kvinnan alltid skall underordna sig mannen.

om en minut...

... skall jag börja jobba, men fram tills dess kan jag lugnt sitta här o låta tiden bero.
Dessutom jobbade jag så hårt igår att jag egentligen skulle kunna vänta lite till. Igår jobbade jag nämligen fram tills 4, sen tryckte jag i mig en sallad, for på boxningsträning som sög för att jag var trött. Efter det blev det jobb med Beatrice och de andra chillisarna på umevatoriet till klockan 10.

Nej, jag är ingen superkvinna kom jag fram till. Jag slog in fel minst tusen gånger igår på den där kassaapparaten. Sen kom Jehovas Vittnen och gav mig två Jehovas Vittnen-tidningar som jag glatt läste. Vittnet-gubben var trevlig, fast det stod en del mindre trevliga saker i tidningarna. Jag återkommer om det senare.

Gubben gav mig iallafall beröm och det är ju alltid trevligt. Dessutom sa han att jag var så lugn, och ja det kan ju iochförsig ha berott på att jag var svimfärdig av trötthet...


Ojjdå, nu skulle jag ha börjat jobba för 8 minuter sedan.. shiiit va jag skriver segt idag alltså!!

Let's talk about busskort

Kommer ni ihåg när busskorten faktiskt stämplades. När det kom en liten stämpel på baksidan av papperskortet där det stod hur många åk man gjort. Det gör jag, och jag minns det med värme.Numera används plastkort i modellen som jag snyggt demonstrerar på bilden ovan. Dessa går inte att lita på. Man kan nämligen inte se på det hur många resor man har kvar. Vad är bussbolagens mening med detta? Är det möjligen så att de vill ge sura busschaufförer njutning genom att ge dem chans till att förnedra resenärer när resorna tagit slut? Är det så att de lurar oss på resor, att vi egentligen inte får så många resor som vi betalat för? Ja för vem räknar egentligen??

Eller är det som jag tror, att de vill skänka oss Svennar lite spänning i vardagen. Varenda gång man skall stämpla känns det som att man spelar rysk roulette. Man skulle kunna kalla stämplingen på bussen för svensk roulette...

Grejjen är bara den,senska bussbolag att jag inte uppskattar adrenalinkicken ni så vänligt vill skänka mig. Så jag hämnas och GÅR till sjukhuset idag, så kan ni sitta där med eran äckliga konspiration mot mig!


Dagens gapflabb är iallafall att Chuck Liddell är med i dancing with the stars.. galnaste

oh yeaaah

FLICKOR ÄR BÄST FLICKOR ÄR BÄST POJKAR ÄR BARA RUTTET FLÄSKfrågan riktas nu till eder

Bryggrökare?Psykotisk rökare?Soprotarrökare?Rökare i träd?Rökare dinglande från träd??


På en skala från ett till tio, hur mycket rökare var jag igår?

häftigare än vad någon kunnat ana

På stan idag


Jag:

Alltså tjejer, jag är fan inte snygg utan smink!

Elin:

Jo för vet du, i den där mössan och i den där jackan ser du jättecool ut... nästan som en rökare
Bilder kanske kommer senare... ja så kan vi ha en omröstning om hur mycket rökare jag är


smutsig...

... disktrasa.. så känner jag mig. snart skall jag hoppa in i duschen. då blir jag ren iaf, men disktrasekänslan lär ju inte försvinna så lätt---

smart där

Och två ledmöter från centerpartiet vill förbjuda burka och liknande på offentlig plats. Motiveringen skulle vara att kvinnor som väljer att klä sig på detta sätt är en motsättning mot det öppna samhället. Så då tar vi helt enkelt och TVINGAR människor att klä sig annorlunda än avd de själva valt.

Det är ju jättebra! Verkligen demokratiskt.. och då kan man ju fråga sig om vi liksom i diktaturen Iran skall ha stilpoliser på stan som kan stoppa kvinnor som klär sig fel.. Ett sådant Sverige vill inte jag ha.

Klart att motionen inte kommer gå igenom, men jag blir så arg när sånt här händer!


Och tänk att det alltid är män som vill bestämma vad kvinnor får eller inte får ha på sig.

Tjyvaktiga skata!

Mamma:

Men vad du är fin idag! Fast... är inte det där mina favoritörhängen?? Dem får du inte ta ju, dem vill jag ha!

Jag:

Ja, men du använder dem ju aldrig ändå... Så det är bättre att jag som använder dem har på mig dem!

Mamma:

Jag har inte använt dem för att de ligger i din lägenhet!!


ikea mess

Ikea kom


Mea komKaoset kom


RSS 2.0