:)

Idag ska jag kirra några bikinis så jag slipper springa naken på Spaniens stränder. Jag ska gå i skolan och jag ska spela squash, sedan skall jag sätta mig på ett plan till Stockholm. Hotellet vi sover på heter "Arlandas bänkar", hög standard där har jag hört..


Nu ska jag kolla om mitt pass ens en gång funkar, det har badat i cider o blitt kladdigt.. men whatevah


Den enda riktiga besvikelsen än så länge är att tjejerna inte ville se "Sällskapsresan" innan vi åkte. Synd om dem när jag drar mina internskämt med mig själv och de inte får skratta med mig!!

trött!!

Jag är så trött så jag håller på och smälla av. Jag är inte gjord för att tänka klart och göra saker en hel dag!!

Dagens under:

När jag duschade kom min axel ur led. Inte så att jag halkade på tvålen och på något dramatiskt sätt tvingade den ur led. Nej nej, mer så att den bara gled iväg. Men jag tog det lugnt och sa "aj, min axel gör ont".

Jag vill tacka dörren i bastun där på Ersboda för att den lär mig hänga mig där. "Knak" sa det och sedan gled min kära axel tillbaka igen.

Förutom detta har jag även tonat håret och haft ansiktsmask, så det har inte varit enbart klantigheter från min sida idag.

Jag har en känsla av...

...att det inte blir några gratisprylar.

trots detta skall jag nu göra reklam.

först och främst, kom och kolla på Oratoriekören imorgon. Vi kommer sjunga både i UPAB eller vad det där parkeringshuset nu heter och inuti Idun. 
Tid har jag ingen aning om...

Jag förväntar mig att ni sitter och väntar tills vi dyker upp.

Och sedan en liten snutt om ChorAlls vårkonsert:
Det är tydligen tänkt att man ska skriva ut affischen och sedan klottra något själv däri rutan. Men det är jag för lat för att göra. Använd er fantasi istället!!
Mitt liv som ballong...

Någon har blåst in alldeles för mycket luft i mig. Kläderna har inte hängt med. Det har inte kroppen heller, den gör ont.  Snart exploderar jag...

midnattsmys a lá Mea
en skål med oliver och pepsi max och jag är i himmelriket

jag ska bli en såndär som nämns i eftertexterna!!

Min pappa har fått en maktposition som heter duga. Han är med i svensktoppsjuryn!

Och jag, jag har blivit översättare. Just nu översätter jag beethovens 9:a

ett litet smakprov:

alle mesnchen alle menschen werden bruder wo dein sanfter flugel weilt = alla människor, alla människor, låt era bröder och systrar flyga vilt!

Deine zauber binden wieder = Dina sysslingar binder vinden

was die mode strenge teilt = din mamma ströp ett tält

Vill DU beställa en översättning, tveka inte att höra av dig. Jag kan mer än tyska!


Snart...

...ska alla bruds samlas och kollektivt köpa solkräm!!

=

Inga tomater eller flagor på balen

En väninna har....

Tänk dig en grupp med människor har valt en ledare, tänk dig för enkelhetens skull att det är en kör med en körledare. Tänk dig vidare att denne köredare har föreslagit vad dennes kör skall sjung till en konsert. Ponera nu att vissa delar ur denna kör blir arga för att de inte är nöjda med repertoaren. De tänker tillochmed vägra ställa upp och sjunga på konserten. Ledaren står där och väljer mellan att stå upp för sig själv och inte ha någon kör att leda eller att blunda för myteriet och därmed inte tappa halva kören.

Körledaren kanske väljer att acceptera nederlaget, han/hon kanske går så långt att nästan han/hon ber om ursäkt till kören ber den att tillsammans komma fram till vad de vill sjunga.

Detta kanske leder till en halvtimmes lång debatt i kören om man ska köra över ledaren eller om man kanske skulle kunna tänka sig att inse att allt inte handlar om varenda individ och faktiskt sjunga alla låtar som körledaren lagt fram som förslag.

Diskussionen slutar med att kören bestämmer sig för att rösta trots. Detta trots att man i de flesta körer låter körledaren bestämma sådana här frågor. Man kanske säger att man vill vara demokratisk och inte trycka ner körmedlemmarna. Fyra körmedlemmar röstar emot körledaren resten sjunger gärna den föreslagna repertoaren. 

Kan då någon förklara för mig hur det gick till när ordföranden bestämde att dessa fyra individer vann omröstningen?

:)

Mina skor till baken har kommit, äntligen fick jag en storlek som passade!!

Idag sov jag till klockan 12.

Sedan spelade jag Squash.

Nästa vecka badar jag i sol!!


Mitt liv blir inte bättre än vad det är just nu!!!

Jag har varit ett geni!

När jag var liten sa alltid min farmor att jag var så klok. Det gör hon inte längre, det är som om min klarsynthet har försvunnit och blivit ersatt av förnuft.

Jag kommer tydligt ihåg när jag förklarade för henne att narkotikahundarna nog hade fått sig en sil så att de själva skulle bli beroende och att när abstinensen slog till skulle de leta efter knark som besatta.

Jag kommer även ihåg när jag  sa till farmor att det inte var någon vits att be till gud när hon bakade en kaka för han hade minsann viktigare saker att bry sig om än farmors kaka. Han skulle ju underhålla alla änglarna där uppe så de inte blev kinkiga.

En annan fundering jag hade var att ta familjens båt och proppa in så mycket som möjligt av våra saker i den och sedan åka iväg till ett fattigt land någonstans och ge bort alltihop. Jag tror dock att dagis propaganda om "de fattiga barnen i Afrika" spelade in lite på just den här tanken. Dessutom sprack den för Johannes ville inte följa med, han ville ha kvar sina leksaker, sa han. Snåla unge!

Hursomhelst, jag har slutat att tänka så. Blivit tråkig och logisk, jag vill bli klok igen? Finns det kanske något sätt att få tillbaka det skolan tagit ifrån mig??

Kan mina känslor bestämma sig?

Imorse vaknade jag och var arg som alltid eftersom jag inte är en morgonmänniska. 

Sedan sminkade jag mig och blev glad när jag såg lite piggare ut.

Efter detta for jag in till skolan och blev arg för att jag störde mig lite på en människa där.

Detta lät jag dock inte nedslå mig utan jag peppade lunch.

Dit gick jag med Sandra och Hanna, glad i hågen frågade jag vad den vegetariska pastasåsen innehöll. Det visste inte matmänniskorna så jag blev obeskrivligt arg och bestämde mig för att slänga all pasta jag tagit!

Men sedan kom Anna som just nu praktiserar i matsalen och hon kom med en innehållsförteckning. Jag åt inte maten ändå bara för att jag är n envis åsna, men jag blev på bättre humör igen.

Ännu bättre blev det när jag kom ihåg min superrapp som jag skrev i en dröm på natten efter nyårsafton.

Men nu när humöret var på topp bestämde sig Sandra och Hanna att sänka mig genom att låtsas som om de inte tyckte att mina rappskrivarkunskaper är gudomliga...

Såhär höll hela dagen på fram och tillbaka och tillbaka och fram ända tills den slutgiltiga domen på om dagen skulle gå i dur eller moll. Det var efter en timmes underbar squash som jag upptäckte att min börs var borta. En jävel, som dessutom tydligen såg ut som jag, hade stälit den för att jag varit så klantig och glömt den i omklädningsrummet.


Men jag är inte bitter och handlingsförlamad. Jag ska vara produktiv nu och leta upp den jäveln och se till att hon hamnar på soppdiet!!!

Släktforskning

Min pappas farmors syster Sara hade en skäggvårta, den brukade min pappas farfar rycka i. "Dyngox", tjöt Sara.

Idag såg jag att pappa har en skäggvårta på sin arm. Jag kom att tänka på en strof från en välkänd sång:

"Hen ske ma lava å minnes allt,
som fedran oss sa."


Detta var allt som behövdes, jag tog tag i pappas hårbeväxta vårta och slet för kung och fosterland. Han lär nog använda långärmat ett tag fram över!

en söndagmåndagsdag

Idag har jag låtsats som att det var Måndag fast det är Söndag. Jag gick upp klockan halv sju, åt gröt och for sedan in till staden. Där väntade en buss och övriga medlemmar i Chorall, vi åkte tillsammans först till Bjurholm och sjöng och efter detta även till Fredrika. Jag verkar dock inte så bra på att låtsas för min kropp gick inte på mitt lilla spratt, den visste mycket väl att jag borde ha legat och sovit länge. Den hämnades för sömnen jag stal från den genom att vara jättetrött och korkad.


En av alla dumma saker min kropp lurade mig till att göra inträffade efter första konserten. Jag bytte om till vanliga kläder och tänkte gå ut när jag upptäckte att något kändes fel. Jag fick klura länge på vad det var innan jag kom på att byxorna var felvända. Sedan skrattade jag i minst ett dygn åt denna tabbe innan jag tog av mig byxorna för att sedan göra om exakt samma fel en gång till. Hela dagen fortsatte sedan på samma sätt...Såhär såg jag ut när jag åkte hem efter denna dag så ni kan kanske förstå att jag var trött och tabbade mig.

26/5

Mallis here we come!!!


ratarataraaaa

sjuk dröm

Jag vaknade just från en riktigt sjuk dröm och jag känner alla stresshormoner som fortfarande rusar runt i mitt blod.

Såhär är det.. Det finns en liten flicka som jag verkligen inte tycker om i det verkliga livet. Hon äcklar mig rent utav. Jag drömde nyss att jag var på studentskivan och vi började tjaffsa. Det hela utvecklades ett hederligt bråk helt enkel. Ja ända tills hon gav sig på min älskade Para. Jag blev galen, drog fram en sax och klippte sönder hennes klänning så att det lilla äcklet stod där naken inför alla. För billig som hon är hade hon inga underkläder. Jag måste bara säga att hon var fulare utan kläder än med. Men vaknade jag för det?? Nejdå, helvettet fortsatte bara rulla på.

Jag fick en stämning på mig, jag blåljög om det hela för poliser och åklagare och sa att jag aldrig skulle röra personen ifråga, man kan ju få HIV eller något, minns jag att jag sa. Det sjukaste av allt i denna dröm var att efter att jag klippt sönder hennes klänning var hon naken i resten av drömmen. Hon satt där i rättssalen spritt språngandes...

Jag börjar oroa mig för mig själv. Man kan ju nästan undra om det kanske är mig det är fel på. Denna lilla lilla patetiska tjej kanske är normal egentligen, för drömmer man sådana här drömmar borde man ju inte ha tillräckligt med vett för att kunna avgöra sådant..

Finns det någon annan än jag som upplever sådanahär psykopatdrömmar??

FYNDA!!!Kjolen hade jag kollat på många gånger men alltid äcklats av priset, nu fick jag den för fantastiska 450, skjortan gick för en hundring liksom skärpet från tiger och koftan från min favorit; Day.

Summan av kardemumman: jag gillar Carizmas fyndhörnaIbland känns det bättre efter att man berättat om ett missöde

Dagens utstyrsel:

Ja jag vet, jag brukar inte ha "dagens utstyrsel" och det är inget jag planerar att fortsätta med heller. Blondis och Kenzis kan andas ut... Anledningen till att jag skönk så lågt just idag är att ni måste se mina kläder för att fatta dagens trauma. Och för att min Hassel är söt!

Idag fick, jag som synes kan, för mig att det är sommar. På sommarn skall man visa ben, sådana är sommarreglerna och jag lyder som en hund. När jag sitter i bilen påväg in till banken inser jag att håret på mina ben måste växa något abnormt snabbt. Mina vader är täckta av svart ludd och värre ska det bli, när jag kommer ut i luften inser jag att det inte alls är sommar. Det gör även mitt benludd, det skjuter ut och jag blir en igelkott. Folket stirrar. Jag låtsas som om jag är för häftig för att raka benen, att jag är en trendsättare. Innerst inne vet jag att jag inte är det och skäms litegrann sådär.

en helg i himmelen

Nu är jag hemma igen, allt är grönt här, och det var det väl där med förutom på fjället. 

Det är skönt att slippa alla pelikaner, men inte skönt att vara utan lugnet som på något sätt ändå finns där.Tussilagos i massor


Snön smalt och solen sken vilket resulterade i en del solpauser på plättar med barmark.Jag egofotar mig ALLTID på en toa när jag är i Åre. Fråga mig gärna varför för det gör jag också!Åka bräda i underställTrött sedan påväg hem till stuga


Så en fråga..
Kan någon förklara vitsen med sådana här hus?Är det fyrkantigheten, eller fönstren som folk går igång på.

Eller sätts sådana här hus upp för att det är för fint i Åretrakten? Är det för att man ska slippa tappa andan av allt det vackra??


Dagens visdomsord:

Arga hundar får svedd päls!

RSS 2.0