i onåd hos de äldre

Imorgon ska jag till min massageterapeut alla mina låsningar skall gå bort och jag ska bli pigg och glad igen, Det känns som om jag kan klara smärtan några timmar till. Så kände jag dock inte igår på körrepet på Haga Äldrecenter igår. Så när Ania gick igenom herrarnas stämma tänkte jag utnyttja tillfället.

Jag har nämligen ett litet knep för att fixa till låsningar i bröstryggen.

En demonstration
du behöver en stol, sätt dig på den
Känn efter vars låsningen sitter, placera detta området emot ryggstödet

Titta in i kameran och knäck tillDet var på själva knäckningen det hela gick fel. Min rygg blev inte knäckt alls men det blev stolen till 100 %. Hela kören stannade upp, kollade på mig och skakade sina huvuden. Det stod att läsa i deras ögon att knäckning av en stol på ett ålderdomshem det är likvärdigt med att stjäla glass från barn eller att att plåga djur.

Nästa vecka kanske jag tar med mig en ny och stadig stol till kören, så att även de äldre ska kunna fixa sina ryggar utan att pajja stolarna..

less is more

Jag har aldrig fattat det där med fotbollshunkar eller hockeyspelare. Varför är det just sådana sporter som ska anses vara manliga? Igår insåg jag vad som är manligt för mig....


Män i tights!!!


Cristiano Ronaldo, släng dig i väggen!Detta borde bli modernt!!!

geografi

På torrberget ligger en stuga där man förut kunde köpa våfflor, nuförtiden steker de bara hamburgare. Dit hade en Stockholmare av märket Pelikan fått skjuts med skoter idag. När han ätit sin hamburgare går han ut ur stugan, ser Vindelälven och utbrister:

"Jaha, där har vi Klarälven"

Varpå han ser mycket nöjd ut med sig själv.

Västerbotten, Värmland, Värmland, Västerbotten... ja det kanske är svårt att hålla isär för somliga.

Jag får tacka för att mitt liv förlängdes genom skrattet jag fick iallafall.pelikan- stor käft liten hjärna

Anna skippers hår

matchar hennes hjärnkapacitet:

Dan har ökat i muckelmassa från 36% till 39,6%. Anna Skipper kommenterar:


"Jättebra Dan, du har ökat i din muskelmassa med 3,6%"


Snälla, kan någon ge den kvinnan en mattekurs, elle bara låsa in henne någonstans, kanske på Mcdonalds...

en känsla..

"Today I'm not feelin pretty
See I'm feeling quite ugly
Havin one of this days
When I cant make up my mind
So don't even look at me
See I don't wanna hear your problem
Cause I'm having some of my own
I know it was not your fault
That I'm feelin down
I just wanna be left alone

Down I'm down and out in depression
I think the worst of everything
My lower back is achin'
And my clothes don't fit
Now aint that a bitch

Got an attitude and I aint talkin to you
Only if the shoe'd fit
I don't care what you think about me
I don't need you cryin' around me
Don't need your sympathy
I don't need it, no no
PMS"

                                                                                  

en kväll med färgJag ser ut som en farbror med lite för lite hår.Jag brukar använda toningen "color touch", gilla den skrapt men den är lite dyrare och jag är ganska billig just nu så det fick bli denna istället.
I med gishet i håret, och för er eventuella pervon (Elin) som kan få för er något:

NEJJ jag var INTE nakendetta är resultatet dåråååå
Jag och Marley matchar igen, det firade vi med att tvinga en stackars männiksa till att fota oss :)


Utvärdering:

Det blev ju mörkt och det var bra, men det känns inte riktigt så bra som det brukar efter en toning.. yäyä vem bryr sig om det egentligen? Om 50 år har jag nog inget hår att fixa med ändå :)

musikdator

Idag har jag varit på Cellolektion, hartschet var inte med, fel instrument hade jag packat och inget hade jag spelat på väääldigt länge. Men det gjorde inte allför mycket, min kära cellolärare visade mig nämligen ett dataprogram; smart music. Det var JÄTTEROLIGT, nu känner jag Cellopeppen komma krypandes igen!

Jag är säker på att jag är nästa Jacqueline du Pré!

svart som natten

mitt hår har växt, hurray


idag ska jag ta itu med mina vidriga rötter... eller så blir det nästa vecka.. man vet aldrig med denna slarver

little drummerboy

Det känns som om någon sitter och hamrar på min hjärna. ajajajanär denna bild togs kände jag mig som jag börjar göra nu...

Det bor en tant imom oss alla...

I helgen har jag åkt mer bil än vad någon människa borde behöva klara av. Först till Hammerdal från umeå, sedan samma dag därifrån till min farbror och hans familj i Gävle. Sov där, nästa dag bar det av till Sandviken och efter detta hem till Umeå igen. Mina snålgener visade sig ännu en gång när min kära chaufför tillikia mamma hade kommit på att om man körde max 90 km/h kan man spara ofantliga mängder diesel. Sagt och gjort, resan tog en hel livstid och hela tiden ville hon diskutera hur långt vi hade kört och hur mycket bränsle vi sparade. Jaja, jag har väl bidragit med min del till natuttänket för i år!

I Sandviken åt vi för övrigt på samma restaurant som kungen och hans socialfall till familj käkat på i torsdags, inte så häftigt kanske. Därmot har min mamma blivit ännu coolare i mina ögon, i ladan brevid denna fasionabla restaurant hade hon nämligen sett Jimi Hendrix spela TVÅ gånger... Det ÄR häftigt!

Dessutom har jg bestämt mig för att jag ska lära mig att virka och min mammas faster ska lära mig mer i sommar. Sååå vill ni beställa en duk är det bara att säga till :)

skattkammargarderob

Jag har städat ur min garderob, slängt ur lite hyllor och ställt in min Morfars gamla reskoffert.De flesta av mina skor har på något sätt kommit bort i allt kaos, men de få jag lyckats snoka rätt på står på hyllor nu


Jackor till höger, klänningar till vänsterOch det som göms i snö kommer upp i tö brukar man ju säga. Kommer ni ihåg de här ubercoola tröjjorna?Min var i röd som ni kan se ovan, vissa hade vit skrift. Åhh vad jag har varit hård och häftig i  min ungdoms dagarOch som vanligt spårade min egofotning ur...... Bendy???

det är inte längre klor, det är bara stumparInga naglar alls :(
Stråkhanden redo för lite rock'n roll med cellon... lösnaglar måste inhandlas innan balen!!

una visdomsord

falafel är runda och pannkakor är platta, men de är lika mycket värda ändå!

Una ny dag

Idag har jag varit på staden med en rolig och vacker människa... det var skönt att bara gå omkring i solen.. glassiiigt!!!

Jag ser verkligen framemot sommaren i år, men så brukar jag ofta känna tills alla myror kommer fram ur sina äckliga gömmor. Vi får välan se om detta års sommar har mindre vidriga myror..

Citat från dagens stadsvandring:

Vid ett chokladstånd:

rolig person som gick med mig på stan till försäljare:

Är du svensk?

Försäljare:

Ja

rolig person som gick med mig på stan till sig själv:

konstig fråga

rolig person som gick med mig på stan till försäljare:

du såg inte svensk ut

försäljare:

ja.... det var den, och tack för komplimangen...rolig person som gick med mig på stan och jag gick därifrån skrattandes medans vi mumsade på våra gigantiska chokladbollarflower power baby

Elin, det här är till dig!


nombre nueve

Jag har börjat fundera på at byta efternamn från Sethson till Klosett efter gårdagens incidenter. Jag börjar nämligen känna mig som en toalett.

händelse nummer 1:

Under en diskussion av det politiska slaget vräker den andre parten ur sig:

"men vilken tur att du kan så mycket lilla vän"

Ja ungefär det iallafall,
detta med en extremt otrevlig och förlöjligande röst

händelse nummer 2:

Denna gång av en helt annan person.

"Du är så jävla dum. Du fattar tamigfan ingenting, det kan inte finnas mycket hjärnceller kvar direkt. Lär dig tänka."


Jag börjar känna mig trött på att jämt bli utmålad som korkad. Jag börjar också känna mig trött på att efteråt få ursäkter som "jag blev så besviken/upprörd". Det roliga är att det alltid är just att jag är dum jag får höra varje gång, det eller att jag är så jävla självisk, att jag tror att jag är den enda som existerar på denna planet. Jag kanske är korkad och självisk, tyck vad ni vill. Men snälla kan ni sluta försöka lura mig att ni tycker att jag är smart och omtänksam mellan varven. Det är ganska emotionellt krävande att ena dagen höra att ens bästa egenskap är ditten och datten för att sedan nästa dag få hör att just dessa egenskaper är mina sämsta...

Iksu in my foot

Idag har jag varit på utvecklingssamtal med min kära lärarinna Sigrid, hon är kung. Eller ja drottning kanske..

Innan detta hade jag vaknat upp  med en vacker osvullen fot. Jag var lycklig, drog på mig mina nya tights och min favoritträningströjja. Iksu var målet för förmiddagen. Jag sprang som en gud och kände mig smidig i min figurnära dress. När jag väl kom av maksinen kände jag att det inte riktigt kändes rätt i foten. Men häftig som jag är sket jag i det och hoppade vidare till mina flaxcrossisar, sedan blev det styrka. Ganska förståeligt blev jag svettig efter detta pass, alltså var duscharna och omklädningsrummet mitt nästa stopp. In i detta parfymdoftande rum kom jag coh skulle kasta av mig kläderna, men något tog stopp... min FOT. den var ingen fot längre, snarare en fotboll. Jag fick inte av mig skon utan fick lägga mig på golvet i en halvtimma så den skulle svullna av.

dagens slutsats:


Inga klackisar eller löpband på ett tag för mig.
tiger eller lamm?

Idag var det några soom hade kört vilse på skoter.

De såg förvirrade ut och frågade:

Är det här verkligen Vännäsby??

Nej de var i kassjö. Jag orkade inte hitta en karta för att visa hur borta de var, men jag tänkte visa skillnaden med bilder istället..


Vännäsby:


I Vännäsby har de hus som inte är av trä och målade i falu rödfärg och med vita knutarDe har även ett BIBLIOTEKDe har en skola som inte heller är i trä. Ja de har tillochmed en asfaltrad väg, MED övergångsställe...

Kassjö:
I  kassjö finns det en badbrygga, men när det började komma för många badgäster, ja då tog vi bort skylten vid vägen så att vattnet skulle få stå orörtFörut fanns även en skidbacke, men den är stängd nuEn gång hölls en draghundsmeritering i byn, det var en stor händelse!Inte en skola och väg med övergångsställe, men väl ett dagis för att hålla byns barn och hemmafruar sysselsatta!


Efter denna presentation kanske ni får lite bättre känsla för exakt HUR vilse dessa skotermänniskor var idag...

20 mars 1957 föddes i Sverige ett geni

Joakim Thåström är allt jag har att säga! Han är sveriges främste poet och hans ord är söta som honung ibland och ibland är de som att bli pepprad av en kulspruta.

Så spring nu allihopa och köp hans nya CD och sedan kan vi ha en stor thåströms-gråtkör, för jag blir iallafall som en levande fontän när han sjunger för mig.

"I kvarteren bakom stationen, jag frågade poeterna som satt där på rad
Dom bara glodde kaninögda rakt fram,
Till slut, till slut sa en av dom:
Vad kan vi om sånt?

Kärlek är för dom, dom som har tur
Kärlek är för dom, dom som har tur
Kärlek är för dom
Kärlek är för dom

Vad kan vi om sånt?"

För Mr. joakim thå, han kan få alkisarnas alkisar att bli vackra och att bli poeter... Tänk om alla såg på sina medmänniskor på det sättet.

idag och igår

Idag ska jag inte till skolan för jag har bara sångensemble och jag har ont i min röst. Så här sitter jag och min blogg, båda tysta som möss. Jag är en duktig sjukling idag, jag har kokat gröt till mig själv:Det smakade så gott som rågmjölsgröt kan göra och nu är jag dessutom riktigt jäklarns mätt. Nu återstår bara att se om jag orjar fortsätta i detta duktiga spår och städa up lite bland mitt virrvarr av kläder. Troligtvis inte


Någon som INTE var duktig igår det var min kära hund Hassel.Han hade krupit in bakom en av mamma o pappas högar med ved och fastnat där. Det var för trångt för honom att krypa tillbaka så det var bara för oss att börja lasta bort klabbarna.Eller ja.. oss och oss, det var väl mamma som lastade och jag som skrattade och tog kort...


Dessutom kände jag mig nästan som Viktoria Silvstedt igår, inte för att jag har blekt mitt hår eller satt in hundra slingor av någon cancersjuk människas hår i mitt eget. Nej, känslan kom för att jag satte på mig dessa skor:
Jag har ju som sagt stukat mig ett antal gånger, och ändå tar jag på mig dessa klackisar. Det kan ha varit en av de mest korkade saker jag har gjort. Min vänsterfot såg ut som en muffin så det var ju inte ens fint och jag kan verkligen inte påstå att det var skönt heller. Jag vill inte ens tänk på hur det såg ut när jag stapplade gatan fram i dem....

isdrottning

Jag har problem med att hitta rätt BH till min balklänning som alltså inte ska ha några axelband. Jag vill ha push men utan att visa några band från underkläderna. Så fick jag hjälp från oväntat håll. nämligen....... TYRA BANKS


Häromdagen satt jag och glodde på hennes pratprogram när hon började diskutera bröst, och hon tipsade om en liten bröstkur. Detta var instruktionerna:

Bär inte BH på två veckor och isa brösten liggandes 1 minut varje kväll.


Detta skulle tydligen göra under, så nu hoppas jag att jag får värsta silikonrattarna av denna behandling. Annars ska jag bannemig ringa Ms. Banks och SKRIKA!!

Mest troligt är iofs att denna metod bara funkar för dem med riktiga taxöron och alltså inte som någon fucking wonderbra treatment... Så känner DU till något annat bra tips kom gärna och rädda min dag!

Diamonds are a girls best friends!

Igår har jag varit hos ateljé AoK som Hanna så snällt upplyste mig om att de hette.. Tidigare har jag gått omkring o kallat dem för ateljé AoA... stabiltstabilt... Hursomhelst tygerna var underbara, precis som jag hade förväntat mig. De kommer från Simbra Siden, min absoluta drömaffär. I flera år har jag suttit o suktat efter ett tyg därifrån och nu får jag alltså tyg både till balen och studentkläder just från denna butik :D

För att konkludera detta: jag är nöjd och ser framemot min bal och min student.

Eller ja jag kanske VAR nöjd och allt var frid och fröjd tills jag insåg en sak.

Här är min paniklista:

skor
smink
underkläder
väska
smycken
hår


INGET av detta är fixat... hur ska detta gå ihop?

Undrar om jag hinner bli en förmögen dam innan maj månad, elle rom någon förmögen dam kanske vill hjälpa mig med listan ovan... endast tiden kommer berätta

dagens visdomsord:

Om humlan kan så kan vi! Bättre flyg än illa ramla

I'm bringing bloggish back

Nu är jag tillbaka från Åreresan. Eller ja i ärlighetens namn var jag väl det redan igår, men då dissade jag min egen blogg för att få sova lite istället. Idag är jag sjuk så då har man väl inte så mycket till val. Fram tills nu har jag bara hoppat runt i mina nya träningstights och låtsats att jag egentligen var på gymmet. Nu har verkligheten gått upp för mig och jag tänkte ta tag i saken och skicka in lite bilder från Åreeee :P
Alla hundar i sängen!!Min fot efter tredje stukningen på 4 veckor, Jag var uppe i fyra innan veckan var överKronan min vänEn nose tail!!!!!!!!!Jaha, här ser ju allt ut som vanligt på en mack...Men det här såg ju lite konstigare utVad gör madde den sopan bland soporna??HON VILL DÖDA OSS ALLA!!!Men jag pussar på henne ändåplanen för idag

Efter ett tråkigt besked på morgonen har jag packat och ska åka till Åre. En vecka blir det med Madde och Mami o Papi och så hundarna...

Margareta, du är är saknad. Undrar hur middagarna kommer att bli utan din Jamska och ditt skratt!?!


Inte detsamma iallafall!

RSS 2.0