BAJS

min sambo kommer tillbaka i början på nästa år... det betyder att jag måste flytta, jag sk afaan ha tag i en lägenhet på ö.malm annars blir jag jäkligt ledsen

sen har jag ju problemet att jag måste hyra en lyftkran för att få ut soffan, där går det en tusing eller två

alltså inte roligt!

faaaan kan du inte bara stanna där i Kanada??

hade ju bra hyra o allt..

en sak säger jag då, någon etta blir det då faan inte, då bor jag hellre på en parkbänk än betalar hyra för sån skit!

dagens visdomsord:

jaga inte livet, spela svår så kommer det jaga dig!!

fotboll igen

jag hejar på samerna, men mest hejjar jag nog på kurdistan!!

man borde fan ta sig till Gällivare och kolla!!

trött

jag är så sjukt trött och illamående också!!!

höll på att svimma idag igen, alltså jag fattar inte vars gamla supermea har sprungit...
men jag har då iaf bestämt mig för att få sova massor inatt så att jag ska känna mig pigg ett tag imorn iaf.

så nu ska jag inte skriva nåt mer här än godnatt kanske

fröm sött åsså får ni komma på något eget vist att berätta för er själva :)

en ny upptäckt!!!

idag sålde jag 6 lotter och det var väl skönt, men något skönare än det är massage. Och gissa vad jag har upptäckt?? En sjukt bra massagestol på jobbet!!!

Jag kan knappt bärga mig tills jag får fara dit imorn igen! Den masserar mina vader precis så att mina kramper släpper, iaf för tillfället. Och jag har inte ens hunnit testa ryggen och benen. Det här är en helt ny värld för mig att upptäcka. Nu står det klart för mig, jag kommer aldrig kunna lämna detta jobb. Om de nu inte gör sig av med stolen. hmm det gäller bara att göra sig oumbärlig alltså och sen göra klart för dem att ryker stolen, ja då ryker jag med...


japps, jag har en plaaaaaaaaaaaan......


Dagens visdomsord:


Köp skor till mig!

7/7-08

jag var arg redan från när jag vaknade, och det är ovanligt även för att vara jag faktiskt!

det som hade hänt  var att jag skule söka jobb på banken och idioten beskyllde mig för att vara högljudd, så vi stod där och bråkade ett tag om det. Jag blev arg och sa åt henne: jaha, men jag pallar ändå inte jobba med dig!
sen gick jag ut
sen vaknade jag, men jag var arg över att någon kunde säga så till mig så jag tänkte minsann att jag inte tänkte vakna nu när någon hade mage att säga så till MIG!!!

så jag soooov, sen vaknade jag och gick till stan o kollade lite på biljetter o spnt, men mitt i ilskan hade jag glömt att både äta o dricka så rätt som det var var hela stan väldigt svajjig. kändes som att jag trampade i en puckelpist. jag kände att jag inte alls ville gå hem och svimma av någonstans efter vägen så jag plockade upp telefonen o ringde runt lite efter skjuts, men ingen svarade. så då blev jag ännu lite argare om det möjligt var och så gick jag hem ändå, helt utan avtuppningar.

sen tänkte jag ta bussen till jobbet, men ingen buss kom så då betalade jag 120 kr till ECOtaxi för att skjutsa mig dit då jag fortfarande inte fick tag på någon som kunde köra mig.

Sen var jag trött på jobbet och sålde piss. 4 lotter sålda idag, jaja det ska jag nog toppa imorn!!

dagens visdomsord:

använd inte nagelsaxen till gräsmattan!

en ovanlig känsla

Nu har jag kommit hem efter jobbet, och det känns ovant. Självklart ovant att komma hem efter jobb eftersom jag inte brukar jobba, men mest ovant känns det eftersom jag inte känner något behov av att prata. Jag känner mig rätt nöjd med att få vara tyst! Så har jag aldrig kännt förut kan jag då lova!!

jaha, på jobbet hursomhelst pratade jag med en blåkristdemokrat som tyckte att ungdomarna fick skylla sig själva om de söp. Och höll de på att knarka så skulle de minsann lära sig att ta eget ansvar. Och barnen till alkisar eller knarkisar de var inte hans problem, nä det är ju deras föräldrar som måste ta sitt ansvar. Inte fan skulle han lyfta ett finger, och detta tyckte han att han hade rätt att tycka eftersom han hade "kristna värderingar". Ja, det är nästan så att man önskar att vi super o knarkar ihjäl oss allihop så han inte får någon som byter blöja eller duschar honom när han är gammal och hjälplös!!


men sen pratade jag faktiskt med en hel del trevligt folk, och idag sålde jag 7 lotter :) hade faktiskt tjänat mer på provisionslönen som sätter in efter att jag jobbat två pass till med 90 kr/timmen.


och nu efter jobbet var jag sjukligt sugen på färska räkor, men tydligen är det oroligt ute till havs så det är räkbrist, men på tidag trodde de att det skulle komma in :) såjag fick nöja mig med körsbär istället. En annan sak jag har gjort idag är att sno jordgubbar från mamis land o he ut på balkongen, så jag hoppas jag får några bär där, jag har då ganska mycket kart..


dagens visdomsord:
även fast solen inte går ner på natten om sommarn är det inte alltid dag.

jobb

första dagn på jobbet idag, och för er som inte vet jobbar jag med att sälja IOGT-NTO:s lotter...

gick väl rätt skapligt för att vara första dagen, 3 lotter sålda, men var riktigt nära att det blev 5.

hur som helst så gjorde jag bort mig när jag ringde en dam..

jag hade presenterat mig själv och berättat varifrån jag ringde och att det var från barn/ungdomssektionen

jag:
men jag ringer ju inte för att värva dig, det klarar du dig undan

hon:
ja du ser väl hur gammal jag är

jag: nej, det kan vi inte se

hon: ja, jag är 66

jag:
ja då ska vi ju VERKLIGEN inte värva dig... ojj det där lät väldigt taskigt, men jag menar, du är ju lite över 18...


och för er som undrar, hon var inte en av de 3 som köpte!!!

dagens visdomsord:
om jag ringer er så köp lotter!

hur det är att vara riktigt fattig

ja, det vet jag faktiskt nu... eller inte riktigt än... men efter att jag har brännt mina sista pengar på en underbar resa (som kommer vara värt det) kommer jag veta! jag insåg idag att jag liksom aldrig varit riktigt luspank förut, jag har alltid haft nån peng i någon bakficka även om man fått gräva djupt efter den... men inte efter det här.

Då kanske någon sparamänniska skulle säga att jag inte alls borde unna mig att få njuta av sol och bad, men JO!!! för min mamma har sagt till mig att det är bra för mig att få känna mig riktigt fattig. SÅ in your face!! för min mamma har alltid rätt!!


jahanu när jag har sagt det ska jag faktiskt ta och pajja mina chanser att någonsin få ett rykte att se efter även i framtiden. Och det genom att berätta att jag sprang hem från marieberg igår.. nej det är kanske inte så pinsamt, men att jag bev så rädd när jag kom in i en skog att jag v ar tvungen att ringa marredeharre för att inte pinka på mig är det däremot. men fick man nån tröst kanske?? neehejj! hon frågar vars jag är och jag svarar då sanningsenligt berghem. då säger idioten "jaha, jaa det är ju ett osäkert område" sen fortsätter hon att skrämma upp mig så att jag nästan ändå grinar.

men nu ska jag få med ännu ett "in your face"

för jag blev inte våldtagen, slagen eller spottad på... såg knappt nån, förutom en kille som förmodligen fortfarande kan förväxlas med en tjej över telefon och sen en bil som körde förbi...

HA


så dagens visdomsord är:

gå inte på berghem om du vill ha skadestånd för något!

gårdagens händelser

Ja, igår dissade jag paraplyet när jag skulle traska till marredeharre. Det regnade ju faktiskt inte och himlen såg klar ut. Jag gick ut glad i hågen och sneglade på människor och träd och annat skojj. Men när jag hade kommit till nästan simhallen så händer det som aldig händer när man har paraplyet med. Det börjar regna, jajjamensan!

Och inte var det lite heller, på bara några sekunder såg jag ut som en dränkt katt, tack och lov att jag inte orkat kleta på någe smink!! Hursomhelst, under ett träd stod en man i sina bästa år och ropade på mig. Han tänkte att jag inte skulle behöva bli ännu bötare. Så vi stod där och diskuterade, riktigt intressant herre! han hade krossat höften TVÅ gånger. ena gången i en motorcykelolycka och andra gången när han skulle rädda en unge från att falla ur en barnvagn på vasplan. Han skulle springa fram och rädda den, men då låg en plastpåse där i vägen och han halkade på den och på den vägen var det. Så nu går han omkring i umeå med rullator. Eftersom han var så skadad så var han tvungen att ha en såndär förmyndare som tar hand om alla ens pengar, och hans förmyndare hade minsann försökt snuva honom på hans avlidna mors hus i Cannes, men den gubben hade inte gått... Sen fick jag tyvärr inte reda på något mer för regnet började avta och jag var tvungen att promenera vidare mot Haga där jag sen gick vilse.

Jag o marre for o kollade på kameror och datorer, men jag är för snål just nu, eller kanske för fattig... what ever, någon kamera blev det  iallafall inte. Ett besök på HM blev det även, där hittade jag väldigt fina grejjs osm jag tänkte köpa till erica o isabel till deras födelsedag. Men vad händer?? det går inte, mina pengar har tatt slut (nästan, 5kr o 11öre kvar) fastän att jag var säker på att jag hade en massa på kortet... jahaja, så det kan gå. får fara förbi o köpa imorn istället då.

Jag blev hungrig av denna upptäckt så jag ringde pappa och klämde honom på pengar till en räkmacka. (ja jag vet att jag klagade på pappabetalarmänniskor igår, men när man inte har pengar till mat ens så måste det faktiskt vara okeyy) så vi satt i bilen o käkade o gunnar fick också en o annan räka :)

nu ska jag på teoriintro på jobbet :)

pelikanerna invaderar

Ja, idag något lite mindre upprörande än gårdagens inlägg kanske, men fortfarande tillräckligt för att jag ska orka blogga om skiten.

Det handlar om alla dessa "pappabetalarmänniskor". Okeyy, lugnt om era farsor gärna smäller upp sina feta plånkor för att ni ska få frossa i gucci o prada. Men jag blir inte särskilt imponerad av er, och nej det blir inte bättre för att ni sprutar ner varandra med er crystal-champagne. Jag vet inte, jag kanske söker någon lite mer avanserad färdighet än att spruta champagne, kamma håret bakåt alternativt bleka det tills det nästan faller av och bete sig som svin.

Och javisst, jag är en bitterfitta av värsta kalibern, men jag råkar veta att vi är fler som irriterar oss. Tex när pelikanerna kommer flygande till Gotland under stockholmsveckan för att sen sitta i sina hyrda yachter som de inte kan köra eller röjja på kallis med sitt rosévin och störa Gotlänningarna med deras snobberi.

Ett exempel:

Min tremening som jobbar nere vid hamnen, ser en massa skräp. Efter ett tag ser hon även orsaken till skräpet, nämligen två fulla medelålders pelikaner. De slänger skräp omkring sig och har även lagt in en massa skit i hamnen. Hon säger åt dem att de får lov att plocka undan efter sig, men ofta de orkar lyssna på en ö-bo?? Nej, tre timmar senare när hon kommer tillbaka ligger skiten kvar, min kära tremenning blir lite upprörd och säger att nu får dessa två herrar minsann ta vara på sin skit.

Efter två timmar komer gubbarna travandes förbi henne bärandes på sitt skräp, men stannar och säger:
-See vad duktiga vi är nu!! Visst är vi duktiga??
-Jaaadu, svarar hon, inte visste jag att man var tvungen att berömma vuxna människor när de tar undan sin egen skit efter sig..


männen blir tysta och lommar vidare...
Detta var alltså vuxna "människor", tänk då vad ungdomarna ställer till med. Det är dessa som är värst, de tror att de är gudar för att de kan prata med talfel á la liiiiiidingö och för att de kan smeta håret fullt med gelé.. jag beklgar, ortsbefolkiningen känner inte er storhet riktigt.

När jag och min bloggpartner elin var där kunde vi märka en stor positiv skillnad på bemötandet från gotlänningarna när de fick reda på att vi inte var stockholmare. Och det kan man väl säga är lite snobbigt av öborna, men jag tycker nog att ni har jobbat ihop till det alldeles själva. Era fina kläder gör bara er fulhet ännu tydligare.
 
Snälla, kan ni inte bara stanna hemma nästa år? Samma sak när det gäller Åre också era fyllesvin!! 

då kanske vi skulle börja gilla er, litegrann på avstånd sådär...

RSS 2.0