Sweden, Sweden shame on you

Och sjudomar är inte bara utav ondo.
Har äntligen tagit mig i kragen och läser "Lasermannen", skriven av Gellert Tamas.
Något jag tänkt göra väldigt länge, den har som stått där i bokhyllan och kollat på mig under många år. "Skall du inte läsa mig?" har den hånande frågat mig. Och jag har tänkt att jag ska, jag ska men sedan valt något mer upplyftande som "grabben i graven brevid" istället.

Jag läser den iallafall just nu och jag chockeras och äcklas över att på lördagen den 30:e november 1991 skred ett demonstrationståg fram genom Stockholms gator.

Klockan 19.00-ish hade de samlats på Södermalm, de skulle "hedra " Karl XI:s minne.

Av hundratals Poliser som var på plats var det ingen som protesterade mot hakkorset som fladdrade längst fram jämte de svenska flaggorna, ingen som protesterade mot de hundratals händerna som sträcktes i luften i en nazi-hälsning och ingen som protesterade när de fortsatte med sina "Sieg Heil, Sieg Heil", "Judesvin", "Blattesvin" och liknande.Nästa dag var Justitieministern i uppror, det var en skandal!!! Ja alltså inte att ett nazitåg gått genom staden 50 år efter andra världskriget. Nejnej, skandalen låg i att polisen hade omdirigerat tåget då de insåg att det fanns stor risk för sammandrabbningar i Kungsträdgården där slutmålet låg.

"Jag kommer att kräva en detaljerad redovisning av polisen om varför mötena till Karl XII:s minne fick ställas in. Det är allvarligt om demonstrations- och mötesfriheten är hotad"

-Justitieminister Gun Hellvik till TT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0