Women, stay strong

Jag är upprörd efter att se på programmet "debatt". Diskuterades gjorde frågan om hur mycket kvinnor skall få dölja av sitt ansikte.


"För vi tar ju på oss slöja om vi är i länder som kräver det". Så berättar en journalist om när hon varit i nåt land (kommer tyvärr inte ihåg vilket i denna ilskeöversvämning) där hon hade blivit åtsagd att bära slöja. Hon berättar vidare att en kvinna sprungit fram och slitit av henne sjalen. Kvinnan förklarar att hon själv är tvingad till att klä sig på ett visst vis, men att hon vägrar se en Europé bli tvingad.

Istället för att ta visdom av denna kvinnas känslor känner journalisten att vi i sverige inte borde bära Nikab. Är det inte att göra mot människorna från andra kulturer vad journalisten själv blivit tvingad till?

"Ta seden dit man kommer", var också ett starkt argument.

Men vad är vår sed här? Inte skall vi väl i Sverige få för oss att vi står över klädtvång på kvinnor. Så sent som för 100 år sedan var det skandal när en kvinna på en ort, och med ett namn som jag kan återkomma om, INTE täckt sitt hår om söndagen i kyrkan. Och tydligen har vi inte kommit längre nu hundra år senare, för en en gång skall kvinnor få känna sig uttittade för att de inte har på sig vad som förväntas av dem.
"We must destroy in order to rebuild.. rebel"

Kommentarer
Postat av: Michelle Guhlstorf

Kampsport =).. Sånt är alltid kul !! Bra du är igång tidigt.. Jag gör så gott jag kan med att träna.. Just nu sitter jag på två gymkort moget va hahaha.

2009-10-22 @ 07:27:54
URL: http://michelleguhlstorf.blogg.se/
Postat av: pelle

Jag tycker alltid att, under sådana här debatter, att vi svenskar (de mest helylle av oss) låter så främlingsfientliga. Usch!

2009-10-22 @ 22:55:45
URL: http://pellespersonliga.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0