money money money, must be funny in the governments world

Än en gång har jag sett "Debatt" i SVT och än en gång chockar jag mig själv med att bli upprörd. Jag fattar inte varför jag låter ett sådant program påverka mig. Gästerna är av den skränigare varianten så någon debatt uppnås aldrig, mer en känsla av att vara i ett aphus. Programledaren är helt katastrofal, som en superapa som hejjar på alla andra att väsnas mer.

Hursomhaver blev jag iallafall arg igår. Det var detta nya vaccin mot svininfluensan som Sverige köpt in för 3 eller 4 miljarder som skulle debatteras. Folk frågade sig varför man lagt ut så mycket pengar på ett vaccin som för de flesta bara visar sig som en liten förkylning.

Någon människa på tv som jag glömt namnet på nu, sa då att "jomen om vi kan rädda 5 barns liv så är det värt dessa 4 miljarder".

Jag säger att varje år dör betydligt fler än så i trafiken här i Sverige, fler än så blir ihjälslagna av sina män här i Sverige och fler än så knarkar garanterat ihjäl sig här. Lyfter man sin blick utanför lilla Sverige inser man att 4 miljarder säkert hade kunnat göra större nytta nån annanstans, någonstans där man inte behöver säga "om vi kan rädda". Någonstans där man vet att pengarna gör nytta.

Många säger att vi i väst är så olyckliga för att vi lever för säkert, jag är böjd att hålla med när man ser hur en vanlig influensa skrämmer slag på oss.

Kommentarer
Postat av: Madde

Hej bruden! :)

Sorry att jag inte svara när du ringde men jag for till morsan för hon ville ha hjälp att bära lite grejer och glömde mobilen hemma :SMen jag hoppas de är bra med dig annars. För mig själv blir de lite vin ikväll :) Hör gärna av dig snart! Pussss baby!

2009-10-30 @ 17:32:21
Postat av: Ida kaksmulan

Håller med dig om vaccinet! Felixen håller på att tillfriskna och inte sjutton dog han heller...Drygt 600 pers dör i trafiken varje år. Där vill man ha nollversion. Men man tar bort pengar från psykvården trots att runt 1000 pers tar livet av sig varje år.Hallå, prioriteringar på människoliv?!!

2009-11-17 @ 18:53:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0